Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

Actualizat: 18.05.2018 - 13:51

Rovana Plumb: Valea Jiului, susţinută de prim-ministru la Comisia Europeană

Foto Arhiva

Rl online

Actualizat: 18.05.2018 - 13:51

"Comisia Europeană a lansat o platformă prin care ajută regiunile carbonifere în tranziţie, iar doamna prim-ministru Viorica Dăncilă a semnat o scrisoare către Comisia Europeană, prin care a cerut susţinerea Văii Jiului, de a participa şi de a fi membru în această platformă, pentru a beneficia de bani europeni, special destinaţi acestei zone, care are nevoie de susţinere, de dezvoltare. Noi, ca guvernanţi, ca parlamentari, asta dorim să facem", a spus ministrul Fondurilor Europene.

Prezentă la Petroşani pentru a participa la reuniunea Comitetului teritorial Olt-Jiu al Asociaţiei Române a Apelor, ministrul Rovana Plumb declarat că doreşte să transmită, atât din partea sa, cât şi a premierului Viorica Dăncilă, un "mesaj ferm" de sprijin în ceea ce priveşte dezvoltarea Văii Jiului, alături de angajamentul de a pune banii europeni "la lucru".

Referindu-se la programele dedicate modernizării reţelelor de apă şi canalizare, ministrul Fondurilor Europene a menţionat că România poate beneficia, în actualul exerciţiu financiar al UE, de un buget de 3 miliarde de euro pentru infrastructura de apă şi apă uzată.

În acest context, discuţiile de la Petroşani sunt menite să identifice problemele cu care se confruntă operatorii de apă şi căutarea soluţiilor potrivite pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene, astfel încât cetăţenii să poată beneficia de servicii publice de calitate.

Pe agenda vizitei din Valea Jiului a fost înscrisă şi o întâlnire cu primarii din zonă, cu prefectul şi preşedintele Consiliului Hunedoara, împreună cu parlamentarii judeţului Hunedoara, pentru a identifica proiectele ce pot aduce un plus în dezvoltarea economică şi socială a regiunii.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine