10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Rovana Plumb: Investiţiile în educaţie înseamnă investiţii în societate

Rovana Plumb a explicat că atragerea fondurilor europene în acest sector este o prioritate şi a dat exemplul celor două apeluri, în valoare de 155 milioane euro, lansate luna trecută prin Programul Operaţional Capital Uman.

„Avem o componentă prin care acordăm burse studenţilor care vin din familiile defavorizate, pe de o parte, pentru a reduce abandonul şcolar, pe de altă parte pentru a le adapta tot ceea ce înseamnă aptitudini de antreprenoriat. Acordăm burse pe o perioadă de 18 luni de zile, în cuantum de 300 lei pe lună. Mai avem o bursă de antreprenoriat şi pentru cercetători care se acordă pe o perioadă de 12 luni, în special acelor studenţi care sunt în postura de a-şi pregăti licenţa sau de a intra în concurs de master sau doctorat, şi care înseamnă o bursă de 400 euro pe lună. Pentru cercetători avem o bursă de 600 euro pe lună, astfel încât să asigurăm o creştere inteligentă, o creştere prin inovare şi sustenabilă a României. Factorul educaţional este cel mai important. Investiţiile în educaţie înseamnă investiţii în societate”, a spus Rovana Plumb.

La conferinţa „Dialog cu cetăţenii” de la Bacău, organizată de comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai mediului academic şi ai societăţii civile.

Ultima oră
Pe aceeași temă