Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Romsilva: Peste 23.000 de voluntari au participat la acţiunile de împădurire

Un număr de 23.375 de voluntari au participat în această primăvară la acţiunile de împădurire, plantând puieţi forestieri împreună cu silvicultori în pădurile de stat administrate de Romsilva, a anunţat, miercuri, instituţia, într-un comunicat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.05.2018 - 13:39

Dintre cei peste 23.000 de voluntari înregistraţi la nivel naţional, 14.365 sunt elevi, 1.930 cadre didactice, iar 386 studenţi. De asemenea, la acţiunile de împădurire organizate de Romsilva au participat 6.694 de voluntari, între care membri ai unor asociaţii non-guvernamentale, autorităţi locale, angajaţi ai Gărzii Forestiere, ai Gărzii de Mediu, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, jandarmi, militari, poliţişti, pompieri şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

"Pentru elevi şi studenţi, aceste acţiuni au şi un puternic rol educativ, aceştia învăţând de la silvicultori să planteze puieţii forestieri, dar şi cum se pot implica, pe viitor, în protejarea pădurilor", precizează sursa citată.

Din datele Romsilva reiese că, până în prezent, în campania de împăduriri de primăvară, Regia a împădurit 3.260 de hectare, a plantat 7 hectare de perdele forestiere de protecţie, a regenerat natural alte 6.578 de hectare de pădure şi a realizat completări curente în zonele împădurite în anii anterior şi refaceri ale pădurilor calamitate pe alte 1.449 de hectare.

În acelaşi timp, Romsilva a asigurat gratuit 357.000 de puieţi forestieri organizaţiilor şi voluntarilor care s-au implicat în alte acţiuni de împăduriri, în afara pădurilor de stat.

Campania de împăduriri de primăvară continuă în zonele montane, în acest moment zece direcţii silvice derulând lucrări de împăduriri şi regenerări a pădurilor.

Romsilva precizează că, în acest an, va regenera în cele două campanii de împăduriri, din primăvară şi toamnă, 12.881 de hectare, dintre acestea 8.433 de hectare prin regenerări naturale şi 4.448 de hectare prin împăduriri, cu o investiţie de 167,4 milioane de lei.

În ultimii 27 de ani, Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare de pădure.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului şi 22 de parcuri naţionale şi naturale cu o suprafaţă de aproximativ 850.000 de hectare.

Comentarii