7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialRomânii, a doua cea mai numeroasă comunitate non-britanică din Regatul Unit

Românii, a doua cea mai numeroasă comunitate non-britanică din Regatul Unit

Numărul românilor care locuiesc în Marea Britanie a fost estimat în 2017 la 411.000, o creştere de 25% comparativ cu anul precedent. Este, de altfel, cea mai mare creştere dintre toate naţionalităţile.

Polonezii rămân cea mai numeroasă comunitate non-britanică din Regatul Unit, numărul lor fiind estimat la circa un milion.

România a depăşit Irlanda şi India şi a ajuns astfel pe poziţia a doua în listă.

Aproximativ 350.000 de irlandezi şi aproximativ 346.000 de indieni locuiau în Marea Britanie în 2017.

Datele, făcute publice de Biroul Naţional de Statistică (ONS), arată că numărul total al cetăţenilor non-britanici care locuiau în Regatul Unit în 2017 era de 6,2 milioane, în creştere cu 4% comparativ cu totalul de 6 milioane din 2016.

Totuşi, este o majorare mai mică decât cea înregistrată între 2015 şi 2016, când numărul a crescut cu 8%.

Datele mai arată că 3,8 milioane (61%) din cele 6,2 milioane de persoane străine care trăiau în 2017 în Marea Britanie aveau cetăţenia unui stat din UE, o proporţie similară cu cea din 2016 (60%).

Date separate relevă că numărul persoanelor care trăiesc în Marea Britanie şi care nu au fost născute în această ţară – ceea ce este diferit de non-britanici – a crescut de la 9,2 milioane în 2016 la 9,4 milioane în 2017, o majorare de 3%.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă