Foto: Arhivă

România va avea o strategie forestieră care se elaborează în acest an, anunță premierul Cîțu

România va avea o nouă strategie forestieră națională, care se elaborează în acest an și se va aplica din anul 2022, a anunțat, duminică, premierul Florin Cîțu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.03.2021 - 13:18

România va avea o nouă strategie forestieră națională, care va fi "ambițioasă", a anunțat, duminică, 21 martie 2021, premierul Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, noua strategie va fi elaborată de Guvern pe parcursul anului 2021 și ar urma să se aplice din anul 2022.

"Avem nevoie de o nouă strategie forestieră naţională ambiţioasă, pe care intenţionăm să o elaborăm anul acesta şi să începem să o aplicăm începând cu anul următor", a anunțat, duminică, premierul Cîţu, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Internaţionale a Pădurilor.

Șeful Guvernului subliniază că "beneficiile oferite de pădure nu au mai fost demult o preocupare pentru România, însă reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare, determinată să îmbunătăţească legislaţia şi aplicarea ei. Scopul final este de a asigura în mod sustenabil toate funcţiile pădurii: de protecţie, social şi economic".

Comentarii