22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSocialRomânia intră pe imunizare accelerată: centre Drive-Thru și maratoane de vaccinare în...

România intră pe imunizare accelerată: centre Drive-Thru și maratoane de vaccinare în întreaga țară

”Ieri, în Timișoara, de mâine-n toată țara”, este deviza coordonatorilor campaniei naționale de vaccvinare anti Covid, impresionați de reușita celor două evenimente de imunizare alternativă organizate la Timișoara și Deva. După trei zile de ”Maraton al Vaccinării” în orașul de pe Bega și 2 zile de vaccinare în mașină, organizate în reședința județului Hunedoara, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat luni că vor fi deschise centre drive-thru de vaccinare împotriva COVID-19 și în București.
„Se discută pentru deschiderea de noi centre şi – cum a anunţat şi CNCAV – se va face un maraton de vaccinare în perioada 7-9 mai. Vom deschide şi drive-thru-uri. Avem deja discuţii în sensul acesta”, a declarat Alin Stoica.

Modelul vaccinării alternative, preluat în Cluj – Napoca și București

Cel de-al doilea Centru de Vaccinare Drive-Thru din România era programat să se deschidă luni, 26 aprilie, la Cluj-Napoca, începând ora 13:00, pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, vaccinarea urmând să se facă direct în mașină, fără programare, cu vaccin Pfizer. În același sistem, administrația Sectorului 6 al Municipiului București, împreună cu autoritățile medicale, analizaează în acest moment posibilitatea deschiderii, începând cu data 10 mai, posibilitatea deschiderii unui Centru de Vaccinare Drive – Thru în Capitală.

Potrivit viceprimarului Mihaela Ștefan (foto), administrația studiază în acest moment, din perspectiva posibilei operaționalizări a circuitului de vaccinare, două posibile amplasamente puse la dispoziție de agenții economici din sectorul 6. ”Am văzut reușita colegilor din Deva și mi s-a părut o idee foarte bună. Am luat legătura cu prefectul județului Hunedoara, pentru a primi toate informațiile legate de ceea ce a fost nevoie pentru organizarea Centrului de la Deva. Avem acum și necesarul în materie de resursă umană și logistică pentru organizarea fluxurilor de vaccinare, ar mai fi nevoie de acordul Direcției de Sănătate Publică și tocmai de aceea astăzi vom trimite către DSP o notificare prin care Sectorul 6 anunță faptul că dorește să organizeze un Centru de Vaccinare Drive – Thru și că așteptăm un feedback instituțional cât mai repede. Vom trimite aceeași notificare și către CNCAV și către Prefectura Municipiului București, tocmai pentru a avea alături de noi toți factorii implicați în procesul de vaccinare. La nivel de resurse, în cadrul unei organizări a circuitului de vaccinare bazată pe 4 fluxuri, la dispoziția celor interesați de imunizare se vor afla permanent 4 medici, 8 asistente medicale și 4 registratori. Eu îmi propun ca în data de 10 mai să putem operaționaliza Centrul de Vaccinare Drive – Thru”, ne-a declarat viceprimarul Serctorului 6 al Capitalei, Mihaela Ștefan.

Maraton bucureștean al Vaccinării, la Biblioteca Națională

Un alt eveniment menit a facilita vaccinarea accelerată a bucureștenilor va fi organizat în Capitală, în perioada 7 – 9 mai. Maratonul Vaccinării din București va fi găzduit, cel mai probabil, de Biblioteca Națională, urmând să respecte modelul de organizare și funcționare al Maratonului de la Timișoara, acolo unde, în 3 zile au fost imunizate aproximativ 6800 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă