14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

România este sancționată de CEDO pentru un incident împotriva comunității LGBTI

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a sancționat România pentru un incident comis la București împotriva comunității LGBTI.

Incidentul s-a produs în anul 2013, iar decizia CEDO a fost luată la data de 1 iunie 2021.

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis astăzi că România a încălcat dreptul la nediscriminare, demnitate umană și întrunire pașnică a comunității LGBTI în cauza ACCEPT și alții împotriva României, care are ca obiect incidentele homofobe petrecute la Cinematograful din cadrul Muzeului Țăranului Român în 2013. CEDO a hotărât că România a încălcat articolul 14 împreună cu articolele 8 și 11 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului: dreptul de a nu fi discriminat în raport cu manifestarea dreptului la viață privată și demnitate umană și exercitarea libertății de întrunire pașnică. România are de plătit daune morale și cheltuieli de judecată în valoare de 59 514 euro”, precizează un comunicat de presă difuzat de Asociaţia ACCEPT.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă