12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Rețeaua PROFI donează un milion de lei pentru dotarea secțiilor ATI

Pentru a fi salvată, o persoană afectată grav de Coronavirus are nevoie sa fie intubată și ventilată timp de două săptămâni.

„România dispune de 2356 de paturi imediat disponibile, din care 1292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1292 de paturi necesita aproximativ 139.000.000 euro”, a declarat Dorel Săndesc, președintele ATI din România.

“Este vorba de sume foarte mari de bani și de timp extrem de scurt in care trebuie intervenit. Fiecare zi pierdută în a se mai comanda aceste aparate, în mod real și cu certitudine ne va costa vieți. Fiecare donație pentru acest scop contează!” a subliniat Călin Costinaș, director general adjunct PROFI.

Din acest motiv, PROFI a hotărât să aloce suma de un milion de lei pentru dotarea secțiilor ATI ale spitalelor din România cu aparate de ventilație, a anunțat un comunicat de presă transmis de PROFI.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă