15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialRestaurante și fast-food-uri de pe litoral, amendate de inspectorii sanitari

Restaurante și fast-food-uri de pe litoral, amendate de inspectorii sanitari

Printre neregulile constatate de echipele de control s-au aflat comercializarea produselor în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, dar şi depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în ultima săptămână, inspectorii care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat 282 de unităţi din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

“În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neanunţarea de către persoanele fizice juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor”, se arată în comunicat.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, şase restaurante, patru unităţi tip fast-food, două unităţi tip bufet, două magazine alimentare, patru baruri, trei braserii şi două laboratoare de cofetărie/patiserie au fost amendate cu 45.200 de lei. De asemenea, în ultima săptămână au fost retrase de la vânzare 15 kilograme de alimente, improprii consumului uman.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

 

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă