Reguli la întoarcerea în creșe, grădinițe și after school-uri

A fost emis ordinul comun între Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care stabilește măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, after school-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV2.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

17.06.2020 - 00:43

Începând de luni, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative.

Lista unităților de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și/sau pe site-urile acestora.

Unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor ordinului comun.

“De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale”, menționează Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

 

Mai mult în aer liber

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program.

“În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri”, mai menționează MEC.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

De reguli stricte au parte și școlarii mai mari, care susțin în această perioadă Evaluarea Națională.

La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 161.038 de candidați, iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen -  dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați.

Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială (29 iunie - 4 iulie).

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Comentarii