Rectorii Universităților de Medicină cer actualizarea bibliografiei pentru rezidențiat

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România a trimis către Ministerul Sănătății o propunere de actualizare a bibliografiei examenului de intrare în Rezidenţiat.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

24.06.2020 - 16:11

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat, miercuri, că salută iniţiativa rectorilor Universităţilor de medicină şi farmacie care au formulat propunerea de actualizare a bibliografiei examenului de intrare în Rezidenţiat.

"Este nevoie de reevaluarea tematicii de concurs şi a bibliografiei aferente pentru examenul de intrare în Rezidenţiat. O revizuire temeinică a materiei de concurs nu s-a mai realizat de peste trei ani. Sunt de acord cu propunerile venite din partea rectorilor şi le mulţumesc pentru colaborarea bună pe care o avem. Deoarece sunt mai puţin de şase luni până la organizarea examenului de Rezidenţiat care va avea loc la jumătatea lunii noiembrie a acestui an, modificările propuse se vor aplica examenului de intrare în Rezidenţiat începând cu sesiunea 2021 - 2022", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Sănătății.

Propunerile de modificare a bibliografiei pentru rezidențiat au fost elaborate în urma unor consultări cu decanii și cu Federaţiile Asociaţiilor Studenţeşti.

Comentarii