6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialRecord de candidați la admitere, în Iași

Record de candidați la admitere, în Iași

Cea mai căutată specializare la admiterea din iulie organizată de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi este Kinetoterapie şi motricitate specială, din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, unde se înregistrează o concurenţă de 10,71 candidaţi pe un loc bugetat. În top-ul specializărilor cu cea mai mare căutare mai figurează Drept – 5.08 candidaţi pe un loc bugetat, Educaţie fizică şi sportivă – cu 4,26 candidaţi pe un loc bugetat, Cibernetică, statistică şi informatică economică – 4,12 candidaţi pe un loc bugetat, Psihologie şi Informatică – 4,06 candidaţi pe un loc bugetat.

Facultăţile UAIC la care se înregistrează cea mai mare concurenţă sunt Educaţie fizică şi sport – 6,29 candidaţi pe un loc bugetat, Drept – 5,84 candidaţi pe un loc bugetat, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 4,56 candidaţi pe un loc bugetat şi Informatică – 4,05 candidaţi pe un loc bugetat.

Calendarul concursului

Sesiunea de admitere din iulie la UAIC a început luni, 13 iulie şi se va încheia vineri, 24 iulie. Excepţie fac candidaţii români de pretutindeni, pentru care s-a aprobat prelungirea perioadei de înscrieri până pe 30 iulie. Toate cele 15 facultăţi ale UAIC fac înscrieri online, la adresa inscriere.uaic.ro (https://inscriere.uaic.ro/SitePages/Home.aspx). În timp ce la facultăţile de Drept, Informatică, Litere şi Teologie Ortodoxă înscrierea se poate face exclusiv online, celelalte 11 facultăţi oferă şi posibilitatea depunerii dosarului fizic la sediu, în anumite condiţii.

“Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a scos la concurs, pentru sesiunea de admitere din iulie, 4035 de locuri la buget pentru studiile de licenţă şi 2434 de locuri fără taxă pentru studiile universitare de master. De asemenea, sunt disponibile şi 4927 de locuri cu taxă, 3288 pentru studii de licenţă şi 1639 pentru studii de master. La admiterea din acest an au fost eliminate toate probele scrise, iar probele orale se susţin online, prin intermediul platformelor audio-video”, se precizează într-un comunicat de presă al universității ieșene.

La majoritatea facultăţilor universităţii, admiterea pentru studii de licenţă se face exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Şase facultăţi iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.

Admiterea la studii de master se face pe baza unei medii în care examenul de licenţă contează în proporţie de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului şi/sau a scrisorii de intenţie sau interviul, susţinute online, are o pondere de 40%.

Informaţii complete despre admiterea 2020 la UAIC se pot consulta la adresa admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/).

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă