Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rata șomajului a crescut în aprilie. Câți șomeri sunt în România

Rata şomajului în luna aprilie a acestui an a crescut cu 0,2 puncte procentuale, până la 4,6%, date ajustate sezonier, faţă de cea înregistrată în luna precedentă, arată datele făcute publice joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

31.05.2018 - 09:50

În luna martie, rata şomajului a fost de 4,4%, date ajustate sezonier. În aprilie, numărul şomerilor a scăzut faţă de aprilie 2017.

”Numărul şomerilor (în vârstă de 15‐74 ani), estimat pentru luna aprilie a anului 2018 a fost de 411 mii persoane, în creştere faţă de luna precedentă (404 mii persoane), dar în scădere faţă de aceeaşi lună a anului anterior (445 mii persoane)”, se arată în comunicat.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit‐o cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,1% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4% în cazul celor de sex feminin). Pentru persoanele adulte (25‐74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,7% pentru luna aprilie 2018 (4,1% în cazul bărbaţilor şi 3,1% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25‐74 ani reprezenta 74,2% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna aprilie 2018.

Comentarii

loading...