Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

RAR: 71.750 de vehicule controlate în trafic şi peste 25.300 de amenzi, în 2017

Registrul Auto Român (RAR) a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 71.750 de vehicule la nivelul întregii ţări, pe parcursul anului trecut, iar în cazul a jumătate dintre acestea inspectorii au constatat diferite neconformităţi, de natură tehnică sau legate de acte.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.03.2018 - 13:38

Potrivit datelor instituţiei publicate miercuri, cele mai multe probleme au fost constatate la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (31,54%), punţi, jante şi anvelope (14,38%), şasiu şi elemente ale şasiului (10,35%).

De asemenea, au fost descoperite neconformităţi la sistemul de frânare, în cazul a 3,59% dintre vehicule, în timp ce în 1,73% dintre cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În cazul a 3.675 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Totodată, în urma măsurătorilor efectuate, s-a stabilit depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 3.612 de autovehicule.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în 2017 au fost aplicate 25.307 de sancţiuni, au fost reţinute 539 de permise de conducere şi au fost retrase 19.320 de certificate de înmatriculare.

În plus, din cauza problemelor tehnice grave constatate, 131 de vehicule au fost imobilizate şi 64 de inspecţii tehnice periodice au fost anulate. În situaţiile în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentantele RAR, precizează sursa citată.

Comentarii

loading...