11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Raluca Turcan: Implicarea în pregătirea anului şcolar va conta în rezultatul alegerilor

„Am spus-o şi eu, le-am spus-o şi aleşilor locali când ne-am consultat cu ei, că modul în care se vor implica în pregătirea în bune condiţii a începutului de an şcolar va conta foarte mult, inclusiv în rezultatul electoral de la alegerile locale. Nu poţi să-ţi baţi joc de soarta copiilor şi să priveşti cu cinism, detaşare sau lipsă de responsabilitate acest moment atât de important, după care să te duci să ceri votul oamenilor din comunitate”, a declarat, joi seară, vicepremierul Raluca Turcan, la postul B1 Tv.

„În primul rând, odată luată decizia că începe şcoala, cred că preocuparea şi efortul trebuie să fie pentru toate părţile implicate. Nu este suficient doar ca Guvernul să pregătească toate măsurile pentru începerea anului şcolar. Prin descentralizarea deciziei privind modul de începere a şcolii, responsabilitatea este şi a inspectorilor şcolari, împreună cu directorii de şcoli şi a prefecţilor, dar şi a primarilor, care trebuie să verifice dacă infrastructura şcolară este corespunzătoare”, a mai precizat Raluca Turcan.

Amintim că, acum câteva zile, premierul Orban anunțase că vicepremierul Turcan conduce un grup de lucru, cu reprezentanți din mai multe ministere, care analizează condițiile în care va începe anul școlar 2020 – 2021.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă