20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSocialRafila, vizită la Constanța, în vederea redeschiderii spitalului afectat de incendiu

Rafila, vizită la Constanța, în vederea redeschiderii spitalului afectat de incendiu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se deplasează, astăzi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, care a fost afectat de un incendiu anul trecut.

Rafila va discuta cu autorităţile locale, dar şi cu echipa de conducere, în vederea redeschiderii unităţii pentru a acorda asistenţă medicală în condiţii de siguranţă pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Promisiunea redeschiderii spitalului afectat de incendiu în Constanța

Vinerea trecută, aflat într-o vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală, ministrul Rafila a anunţat că sunt făcute demersuri pentru redeschiderea unităţilor medicale care au fost afectate de incendii în ultima perioadă.

„Şi spitalul din Constanţa a fost victima unui incendiu nefericit şi trebuie şi acolo să redăm sistemului de sănătate o capacitate, care este dublată de profesionişti foarte buni, încât să fim într-adevăr pregătiţi. Mi s-a părut foarte ciudat că, după un an de zile la Institutul „Matei Balş”, după mai multe luni de zile de la Constanţa, lucrurile au rămas blocate şi a trebuit să facem acum, în ultimele săptămâni, eforturi ca activitatea acestor instituţii să se reia. Este important să dispunem de toate resursele necesare”, afirma Rafila, citat de Agerpres.

Pe 1 octombrie, şapte pacienţi de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa au murit în incendiul de la secţia Anestezie Terapie Intensivă. Toţi cei internaţi au fost evacuaţi şi spitalizaţi în unităţi medicale din judeţ. Dintre aceştia, cinci au decedat ulterior.

Anul acesta, un incendiu s-a produs și la spitalul din Târgu Mureș

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Avioanele LanceR, deși periculoase în exploatare, mai zboară un an

Avioanele LanceR ale Armatei Române, deși sunt recunoscute ca fiind periculoase în exploatare, mai zboară un an. Această decizie a fost anunțată de Ministerul...

România se retrage din două bănci internaționale coordonate de Rusia

Statul român se va retrage din două bănci internaționale coordonate de Rusia. Decizia este luată în contextul sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei, impuse ca urmare...

Ucraina atacă dur NATO, acuzând-o de pasivitate, dar laudă UE

Ucraina atacă dur NATO, spunând că rămâne în pasivitate față de UE care ia decizii revoluționare, deși mai multe state vestice membre în ambele...
Ultima oră
Pe aceeași temă