25.2 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Radiodifuziunea respinge acuzațiile aduse de președintele Comisiei de Cultură, Iulian Bulai

Radio România Actualități (RRA) respinge, printr-un comunicat de presă, acuzațiile lansate de deputatul Iulian Bulai (USR PLUS), președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților.

„Niciuna dintre afirmațiile domniei sale legate de activitatea RRA nu se confirmă, lucru probat prin înregistrarea martor a transmisiei postului, prin conținutul site-ului RRA și transcrierile Agenției RADOR a SRR; acuzațiile de cenzură sunt nejustificate câtă vreme de selecția și paginarea informațiilor din buletinele și radiojurnalele RRA se ocupă doar ziariști și responsabili editoriali ai postului; această acuzație poate fi interpretată ca o jignire adusă profesionalismului jurnaliștilor noștri de către cineva care încearcă să impună anumite subiecte politice pe agenda editorială”, precizează comunicatul de presă difuzat de RRA.

Una dintre acuzațiile aduse de Iulian Bulai era faptul că RRA n-ar fi transmis declarațiile făcute, la data de 8 ianuarie, de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Replica RRA este că a transmis chiar în acea zi, precum și în ziua următoare, declarațiile ministrului Voiculescu.

„S-a creat o confuzie între webinarul organizat pe facebook de către Colegiul Medicilor, încheiat după ora 22:00 și unde a fost invitat și dl. V. Voiculescu, și amplul interviu acordat, în paralel, de ministrul sănătății, postului TV DIGI 24 (începând cu ora 20:00).

De la ambele, RRA a difuzat declarații, reportaje și știri în cursul serii (începând cu ora 22:00, când webinarul încă nu se terminase) și continuând pe parcursul serii și al dimineții, după cum urmează: 

Rj.22:00 – prima știre din Rj. – webinar: Vlad Voiculescu – text; V. Gheorghiță – voce;

Agenda globală: primul material – ora 22:16- reportaj webinar (2’30”) – A. Turea (voci: dr. B. Mahler și V. Voiculescu; text – dr. A. Marinescu);

Buletin stiri: 23:00 – știre (prima) Vlad Voiculescu (OUG plată personal care participă la campania de vaccinare) – declarație la DIGI TV;

Buletin știri 24:00 – trei știri din domeniul sănătății (comunicat M. Sănătății, V. Voiculescu – pe tema call center și platformă vaccinare; voce V. Gheorghiță – prioritizare);

Buletin știri 02:00 știre V. Voiculescu – OUG plată personal medical – declarație la DIGI TV;

Buletin stiri 05:00 știre V. Voiculescu – platformă programare – declarație la webinar;

Buletin știri 06:00 știri (prima) V. Voiculescu – OUG plata personal medical – declarație la DIGI TV; a doua știre – V. Gheorghiță – voce webinar – grupe prioritare;

Rj.07:00 – reportaj A. Turea – de la webinar – voci: V. Voiculescu și V. Gheorghiță;

Buletin știri 08:00 știre V. Voiculescu – plată personal medical – declarație la DIGI TV”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă