Puhoi de lume la Curtea de Argeș, la parastasul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai

Parastasul de 40 de zile pentru Regele Mihai. Semne de împăcare cu Principele Nicolae

Sute de oameni s-au strâns sâmbătă la mănăstirea Curtea de Argeş, unde are loc parastasul de 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I al României.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 13.01.2018 - 15:23

Slujba de pomenire este oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, în vechea catedrală episcopală şi regală ctitorită de Neagoe Basarab.

UPDATE Posibilă împăcare cu Principele Nicolae

Au fost şi momente care par să anunţe o mare împăcare în rândul membrilor Familiei Regale. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principesa Maria s-au îmbrățișat cu fostul Principe Nicolae, nepotul lor. Mai mult, Nicolae şi soția sa au stat pe tot parcursul slujbei alături de Principesa Margareta şi Radu Duda.

Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul este însoţit de un sobor de preoţi de la Mânăstirea Curtea de Argeş şi din eparhie, având în frunte pe stareţul mânăstirii, părintele Caliopie. De asemenea, ia parte la slujbă un grup de maici de la Mânăstirea Pasărea şi de la Mânăstirea Ţigăneşti. La rugăciunea de la mormânt are acces doar Familia Regală.

La ceremonia religioasă participă, printre alţii, Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, principele Radu, dar şi nepotul Regelui, Nicholas Medforth-Mills.

După încheierea slujbei va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, aflat în pridvorul noii catedrale arhiepiscopale şi regale, ridicată la intrarea în curtea mănăstirii. Momentul va fi unul privat, în interiorul catedralei având acces doar Familia Regală. Măsurile de ordine şi siguranţă publică sunt asigurate de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi de poliţişti.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Comentarii

loading...