15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialProtocolul dintre Primăria Capitalei şi CFR pentru reabilitarea Podului Constanţa a fost...

Protocolul dintre Primăria Capitalei şi CFR pentru reabilitarea Podului Constanţa a fost încheiat

Starea de degradare a Podului Constanţa a determinat Primăria Capitalei să colaboreze cu CFR S.A, prin intermediul unui protocol, pentru reabilitarea obiectivului de infrastructură.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a anunțat că a lansat procedura simplificată online pentru serviciul de urmărire specială a comportării în exploatare a podului de la km 4+327 (Pod Constanţa), linia 800 Bucureşti Nord – Constanţa. Valoarea totală estimată a contractului este de 478.203,44 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri proprii.

“Starea de degradare avansată a pasajului inferior de cale ferată, linia 800 Bucureşti Nord – Constanţa, identificat , pericolul pe care îl reprezintă pentru participanţii la traficul auto şi asupra transportului public în comun ce se desfăşoară în zonă cât şi interesul manifestat de către Municipiul Bucureşti şi Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A, referitor la executarea lucrărilor de reparare şi reabilitare a obiectivului, au condus la posibilitatea lărgirii cadrului de colaborare între cele două instituţii”, se arată în proiectul de hotărâre supus votului, joi, în cadrul Consiliului General al Capitalei.

Conform documentului, colaborarea dintre CFR şi Primăria Capitalei este necesară şi în proiectul prin intermediul căruia se urmăreşte extinderea suprafeţei carosabile aferente drumului Calea Griviţei.

“Totodată Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030 prevedere implementarea proiectelor prioritare (…) care include lucrări de Lărgire a Calea Griviţei între Piaţa Chibrit şi intersecţia Şos.Chitilei/Bucureştii Noi, investiţie ce nu se poate realiza fără afectarea podului”, se arată în protocol.

Protocolul dintre CFR şi Primăria Generală este încheiat pe o perioadă de patru ani şi prevede printre altele, ca obligaţii, finanţarea de către fiecare parte a cheltuielilor necesare realizării obiectivelor din documentul de colaborare.

Situaţia Podului Constanţa a fost adusă în atenţia autorităţilor după ce în spaţiul public au apărut imagini din care reiese stare avansată de degradare.

Anunţul de participare la procedura simplificată online, conţinând informaţii asupra modului de desfăşurare, precum şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (S.E.A.P.), la adresa www.e-licitatie.ro., cu nr. SCN1002039.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă