7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialProteste în Capitală! Bucureștiul va fi blocat toată ziua de acțiunea transportatorilor...

Proteste în Capitală! Bucureștiul va fi blocat toată ziua de acțiunea transportatorilor rutieri

Traficul rutier va fi restricţionat, miercuri, în intervalul 7.00 – 21.00, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Presei Libere, din cauza mitingului de protest organizat în faţa Guvernului de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Până la 5.000 de transportatori din Bucureşti şi din ţară vor protesta miercuri, în Piaţa Victoriei, începând cu ora 9, pentru modificarea Legii 38/2003 în vederea eradicării activităţii neautorizate şi nelicenţiate din domeniul transporturilor rutiere de persoane – de taxi, rent a car şi prin curse regulate sau ocazionale, informează, marţi, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

“Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) anunţă reluarea protestelor anunţate în Bucureşti, mâine, de la ora 9:00, pentru a cere modificările legislative promise de ministrul Transporturilor, Felix Stroe. La protest vor participa până în 5.000 de transportatori, din Bucureşti şi reprezentanţi din alte oraşe ale ţării. Chiar dacă primarul general, Gabriela Firea, a luat hotărârea eliminării concurenţei neloiale din Bucureşti, restul ţării suferă în continuare din cauza concurenţei neloiale şi a pirateriei, astfel încât protestele vor continua”, se menţionează într-un comunicat al COTAR.

Potrivit sursei citate, COTAR a renunţat la protestul care iniţial a fost anunţat pentru data de 13 decembrie în contextul funeraliilor regale, dar şi pentru a aştepta ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, să-şi ducă la îndeplinire promisiunea pe care a făcut-o transportatorilor la întâlnirea la care i-a convocat înainte de mitingul anunţat.

‘Astăzi am aflat, din surse sigure, că mâine nu se va discuta ordonanţa pentru modificarea legislativă, astfel încât să fie eliminată pirateria şi să se stopeze activitatea firmelor care fac transport neautorizat. Domnul ministru Felix Stroe şi-a luat angajamentul ferm ca la şedinţa de Guvern din data de 20 decembrie să fie promovată Ordonanţa de Urgenţă care să elimine sintagma ‘în mod repetat’ din Legea 38/2003, pentru ca organele abilitate ale statului să poată aplica legea în mod unitar şi pentru a eradica activitatea neautorizată şi nelicenţiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane – de taxi, rent a car şi prin curse regulate sau ocazionale. Aşteptăm de mai mulţi ani această OUG care să oprească pirateria şi activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale”, spun reprezentanţii COTAR.

Aceştia subliniază că această ordonanţă trebuie să elimine în primul rând sintagma ‘în mod repetat’ din Legea 38/2003, introdusă în anul 2015, astfel încât să facă posibilă activitatea organelor de control care ar vrea să aplice legile.

“Prin introducerea acestei sintagme, organele de control sunt obligate să demonstreze mai întâi caracterul repetat al contravenţiei, înainte de a lua măsurile legale împotriva celor care fac transport de persoane neautorizat şi nelicenţiat. Protestul nostru a fost anunţat în contextul în care transporturile rutiere, care aduc anual 4,7% din PIB, au fost supuse concurenţei neloiale cu sprijinul autorităţilor statului care au tolerat pirateria şi entităţi care au funcţionat fără să respecte legile. În România sunt 110.000 de transportatori, însemnând cei care fac transport în regim de taxi şi închiriere, precum şi cei care au investit în transporturile de persoane care au curse regulate, ocazionale. Toţi aceşti transportatori sunt pirataţi zi de zi de cei care fac concurenţă neloială şi fraudă fiscală, venituri ilicite’, a explicat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă