20.7 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Protestatarii aveau voie să fie pe stradă dar vor fi amendați pentru că au fost prea mulți

Protestatarii din București aveau voie să fie pe stradă sâmbătă seară, întrucât în noaptea de sâmbătă spre duminică s-a putut circula și între orele 20.00 – 2.00, în contextul Paștelui Catolic (4 aprilie 2021).

Acești protestatari vor fi totuși amendați întrucât au depășit numărul maxim de 100 de persoane admis la o adunare publică, a anunțat Jandarmeria Română.

„Vrem să precizăm că jandarmii sunt aici pentru siguranţa tuturor participanţilor la aceste proteste, dar şi pentru siguranţa celorlalţi cetăţeni. Reamintim că în acest moment în capitală avem restricţii, atât restricţii de deplasare după ora 2,00, dar şi restricţii de organizare a adunărilor publice cu maximum 100 de persoane. Până la acest moment nu am avut incidente şi vrem să mulţumim tuturor celor care au înţeles să respecte legea. Vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale”, a precizat Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Până la o mie de persoane au participat, în seara zilei de sâmbătă, 3 aprilie 2021, la mitingul de protest din Piaţa Victoriei. Există un organizator care a anunțat că a inițiat acest protest și care, de asemenea, a anunțat că va plăti și amenzile decise de autorități.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă