10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialProiectul ALMA: Primele state care vor aloca în jur de 270 milioane...

Proiectul ALMA: Primele state care vor aloca în jur de 270 milioane de euro

Opt state ale Uniunii Europene vor pune în aplicare inițiativa ALMA („Aim, Learn, Master, Achieve” / n.r – țintește, învață, stăpânește, obține), care are ca scop sprijinirea tinerilor defavorizați să își găsească locul pe piața muncii sau să își continue educația.

Cu ocazia unui eveniment privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor organizat de Comisie săptămâna trecută, s-a anunțat că, până în prezent, mai mult de jumătate dintre statele membre s-au angajat să pună în aplicare inițiativa ALMA în țările lor. În plus, opt state membre s-au angajat deja să aloce aproximativ 270 de milioane EUR pentru inițiativa ALMA în cadrul programelor lor din cadrul Fondului social european (FSE+), în conformitate cu estimările actuale. Se preconizează că vor urma mai multe angajamente, ceea ce va permite tinerilor din întreaga Europă să beneficieze de această nouă inițiativă, transmite CE într-un comunicat de presă.

În cadrul evenimentului care a avut loc la 12 mai, reprezentanți ai guvernului, precum și reprezentanți ai Organizației Internaționale a Muncii, ai partenerilor sociali, ai întreprinderilor și ai serviciilor publice de ocupare a forței de muncă au discutat despre provocările și oportunitățile legate de ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor. De asemenea, aceștia au făcut schimb de opinii cu privire la modul în care se poate realiza succesul noului program de mobilitate pentru incluziune socială, ALMA. Tineri din Belgia, Cehia, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, Spania și Suedia au venit la Bruxelles pentru a-și împărtăși poveștile despre modul în care au beneficiat de programe similare în cadrul ALMA și despre efectul transformator pe care această inițiativă l-a avut asupra vieții lor.

Ce este ALMA și care este obiectivul principal al proiectului?

Alma este o inițiativă de incluziune activă pentru tinerii defavorizați (cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani) care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare. Însoțită de o formare intensivă înainte și după șederea în străinătate, aceasta va oferi participanților o experiență de învățare supravegheată în domeniul muncii pentru o perioadă de 2-6 luni într-un alt stat membru al UE.

Obiectivul ALMA este de a îmbunătăți competențele, cunoștințele și experiența participanților, astfel încât aceștia să poată avea acces la piața muncii sau la educație după ce se întorc în țara lor de origine și de a le oferi posibilitatea să creeze noi legături în întreaga Europă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă