19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialProiect MAI: mii de salariați ar putea beneficia de asistență medicală la...

Proiect MAI: mii de salariați ar putea beneficia de asistență medicală la clinici private

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ar putea aproba, prin ordin, în cazuri individuale, plata sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală în cazul poliţiştilor răniţi, realizate în ţară, inclusiv la clinici private.

În prezent, accesul la asistenţă medicală, tratament şi măsuri de recuperare medicală în ţară este limitat, prin dispoziţiile art.6 alin.(1) din OMAI nr.24/2009, la unităţile sanitare ale Ministerului Sănătăţii, ale ministerelor/instituţiilor cu reţea sanitară proprie, ale ministerelor/instituţiilor cu reţea sanitară proprie din sistemul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autorităţii judecătoreşti.

“De la momentul emiterii actelor normative menţionate mai sus, situaţia de fapt din domeniul asigurării asistenţei medicale din ţara noastră a înregistrat o diversificare a serviciilor medicale acordate de sectorul privat, făcând aptă şi chiar recomandabilă luarea în considerare a acestei opţiuni pentru tratarea poliţiştilor răniţi”, se arată în referatul de aprobare a proiectului, potrivit Agerpres.

Conform proiectului, poliţiştii ar putea beneficia de decontarea cheltuielilor când apelează la servicii medicale private, în unele situaţii.

Astfel, potrivit anunţului referitor la dezbaterea proiectului de pe pagina MAI, în OMAI nr.24/2009 se va introduce un nou alineat, alin.(4), cu următorul cuprins: “Pentru poliţiştii răniţi, ministrul afacerilor interne poate aproba, prin ordin, în cazuri individuale, plata sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală realizate în ţară şi în alte condiţii decât cele prevăzute la alin.(1). Prin ordin se pot stabili inclusiv condiţii de plată sau decontare diferite de cele prevăzute la alin.(2) şi (3)”.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă