Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Uber consideră că serviciile sale trebuie definite prin lege

Proiect de lege în Parlament pentru reglementarea activității Uber și Taxify

Câteva zeci de senatori şi deputaţi au depus la Parlament un proiect de lege prin care se reglementează activitatea de tip ride-sharing, practicată de Uber și Taxify.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.04.2018 - 12:33

Cei care vor desfaşoare o astfel de activitate vor trebui să obţină autorizaţie de la Primărie, toate încasările lor vor fi impozitate potrivit legislaţiei din ţara noastră, iar orice cursă va putea fi comandată doar prin intermediul unei aplicaţii.

Platforma software poate stabili traseul optim şi costul cursei, afişează numele şoferului, fotografia şi numărul maşinii, monitorizează prin GPS toate cursele, iar şoferii pot primi calificative.

Şoferii trebuie să întrunească mai multe condiţii între care să aibă peste 21 de ani, să aibă atestat profesional, permis de conducere de cel puţin categoria B, şi să nu fi comis diverse infracţiuni printre care şi înfracţiuni contra siguranţei rutiere.

„În principiu noi am spus în nenumărate rânduri că suntem proreglementare, credem că serviciile ca Uber trebuie definite în lege pe modelul altor ţări şi asta pentru că sunt deja sute de mii de oameni care folosesc aceste servicii”, afirmă Alexandra Corolea, purtător de cuvânt Uber.

În mare parte, legea autorizează ceea ce Uber face deja.

Comentarii

loading...