12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialPrograme de reintegrare pentru deţinuţi, inițiate de Direcţia Naţională de Probaţiune

Programe de reintegrare pentru deţinuţi, inițiate de Direcţia Naţională de Probaţiune

Proiectul este iniţiat de către deputatul PSD, Oana Florea, şi senatorul social-democrat, Robert Cazanciuc, alături de parlamentari PSD, PNL şi ALDE.

Potrivit textului normativ, Direcţia Naţională de Probaţiune va elabora şi sprijini desfăşurarea, în colaborare cu alte instituţii ale statului, de acţiuni şi programe de reintegrare socială pe piaţa muncii a persoanelor aflate, potrivit legii, în supravegherea serviciului de probaţiune.

De asemenea, iniţiativa legislativă reglementează atribuţia consilierului de probaţiune de a întocmi, la solicitarea persoanei supravegheate, un raport care va conţine şi o recomandare în vederea angajării acesteia.

În expunerea de motive se arată rezultatele studiului „Opiniile deţinuţilor cu privire la mediul penitenciar românesc” (2009-2011), potrivit căruia în opinia persoanelor private de libertate, lipsa unui loc de muncă reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte cu care se confruntă după liberare.

„În acest context, prezentul proiect de lege îşi propune să armonizeze aspectele de cooperare între instituţiile statului pentru o bună desfăşurare a procesului de reintegrare pe plan social a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de liberate”, mai arată documentul citat.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată în 21 februarie, în calitate de for decizional, de Camera Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă