Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Programe de reintegrare pentru deţinuţi, inițiate de Direcţia Naţională de Probaţiune

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea pentru completarea Legii nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, prin care Direcţia Naţională de Probaţiune va desfăşura programe de reintegrare pentru deţinuţi.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2018 - 14:00

Proiectul este iniţiat de către deputatul PSD, Oana Florea, şi senatorul social-democrat, Robert Cazanciuc, alături de parlamentari PSD, PNL şi ALDE.

Potrivit textului normativ, Direcţia Naţională de Probaţiune va elabora şi sprijini desfăşurarea, în colaborare cu alte instituţii ale statului, de acţiuni şi programe de reintegrare socială pe piaţa muncii a persoanelor aflate, potrivit legii, în supravegherea serviciului de probaţiune.

De asemenea, iniţiativa legislativă reglementează atribuţia consilierului de probaţiune de a întocmi, la solicitarea persoanei supravegheate, un raport care va conţine şi o recomandare în vederea angajării acesteia.

În expunerea de motive se arată rezultatele studiului „Opiniile deţinuţilor cu privire la mediul penitenciar românesc” (2009-2011), potrivit căruia în opinia persoanelor private de libertate, lipsa unui loc de muncă reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte cu care se confruntă după liberare.

„În acest context, prezentul proiect de lege îşi propune să armonizeze aspectele de cooperare între instituţiile statului pentru o bună desfăşurare a procesului de reintegrare pe plan social a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de liberate”, mai arată documentul citat.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată în 21 februarie, în calitate de for decizional, de Camera Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Comentarii

loading...