8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialProfesorii, kilometri și cozi, pentru participarea la examene

Profesorii, kilometri și cozi, pentru participarea la examene

Profesorii interesați ar fi trebuit să aibă posibilitatea de a se înscrie online pentru selectarea membrilor Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN), conform programului anunțat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), încă din luna august a anului în curs.

Platforma online, pe care ar fi trebuit să se înscrie profesorii, a picat.

Prin urmare, foarte mulți profesori au fost nevoiți să parcurgă, pe banii lor, kilometrii buni, din alte localități, la inspectoratul școlar din județul lor, pentru a aștepta în rând – cu respectarea mai mult sau mai puțin a normelor de distanțare socială, pe timp de pandemie – și a primi un număr de înregistrare a cererii lor.

 

Ce anunța ministerul

MEC anunța, pe 17 septembrie a.c.,  că a lansat, de la acea dată, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), apelul de selecție destinat cadrelor didactice care doresc să facă parte din CPEECN.

Proiectul a fost anunțat de ministerul de resort încă din luna august a anului în curs, dar, iată, nu s-a reușit realizarea unei platforme care să suporte înscrierea online a candidaților.

“CPEECN se constituie ca grup de profesori, organizați pe discipline de examen/concurs, care îndeplinesc criteriile stabilite la nivel național și urmează să evalueze, într-o manieră unitară și eficientă, lucrările elevilor/cadrelor didactice din cadrul examenelor naționale (evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, bacalaureat, definitivare în învățământ și concursul național de ocupare a posturilor didactice – titularizare)”, se arata intr-un comunicat al MEC.

Ministerul mai precizează că “CPEECN are rolul de a funcționa ca o comunitate de învățare și de a se dezvolta ca organism subordonat inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București”.

Conform calendarului anuntat de MEC, procesul de selecție a candidaților se desfășoară în perioada 21 septembrie – 1 decembrie 2020.

Prima etapă (21 – 30 septembrie 2020) este alocată înscrierii și încărcării dosarelor de înscriere pe platforma informatică dedicată, mai anunța ministerul de resort, în urmă cu doar câteva săptămâni.

Ultima zi de înscriere este și cea în care s-au format numeroase aglomeări de persoane la porțile și ușile birourilor inspectoratelor școlare din teritoriu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă