Procuroarea Mihaiela Moraru Iorga este inculpată în dosarul omului de afaceri Florian Walter

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga are calitatea de inculpat în dosarul în care este acuzată de DNA Ploiești că l-a ajutat pe omul de afaceri Florian Walter în momentul în care acesta era urmărit internațional, informează, vineri, Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2017 - 22:21

La ieșirea din sediul DNA Ploiești, avocata Mihaielei Iorga a declarat că procurorii au schimbat calitatea clientei sale în acest dosar, din suspect în inculpat, adăugând că Iorga nu a formulat niciun fel de declarații.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga s-a prezentat, vineri, la sediul DNA Ploiești, structură care instrumentează dosarul în care aceasta este acuzată că l-a ajutat pe omul de afaceri Florian Walter, care era urmărit internațional și cercetat de DIICOT, scopul fiind acela de a îngreuna cercetările și tragerea la răspundere penală a acestuia.

"Eu zic să aveți răbdare. O să ajungem într-o fază publică și atunci o să auziți toate declarațiile. (...) O să facem toate declarațiile în fața judecătorului și atunci veți avea toate informațiile necesare", explicase procuroarea Iorga la intrarea în sediul DNA.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, anterior deciziei de vineri, Mihaiela Iorga era suspectă de favorizarea făptuitorului și fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).

"În condițiile în care față de un inculpat cercetat într-un dosar aflat pe rolul DIICOT au fost emise mandatul european de arestare și cererea de dare în urmărire internațională, suspecta Moraru Iorga Mihaiela, la rugămintea expresă a acestuia, l-a ajutat, cu intenție directă, prin acte comisive și omisive, în scopul îngreunării cercetărilor și tragerea lui la răspundere penală. Menționăm că, în cauza aflată la DIICOT — Serviciul Teritorial Ploiești, persoana respectivă era cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, instigare la spălare a banilor", se preciza în comunicat.

Comentarii