3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialProbleme în relația de cuplu. Capăt de drum sau un nou început?

Probleme în relația de cuplu. Capăt de drum sau un nou început?

Editura Herald şi Librăria Humanitas Cişmigiu din Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta, nr.38) au plăcerea să vă invite marți, 9 iulie 2019, ora 18.30, la evenimentul Probleme în relația de cuplu – Capăt de drum sau un nou început?,  un atelier de cuplu destinat celor care își doresc să asimileze abilitățile de relaționare, să comunice mai eficient și să gestioneze conflictele și tensiunile apărute în relație.

Care nevoi primează în cadrul unei relații de cuplu: ale noastre, ale partenerului sau ambele, în egală măsură? Și cum le putem armoniza pe amândouă în așa fel încât să avem o relație funcțională?

Cum gestionăm emoţiile, precum teama de a spune ceea ce gândim sau ceea ce ne dorim într-o relaţie de cuplu?

Mai bine căsătoriți și cu certuri sau mai bine divorțați? Cum e mai bine pentru copii?

Este infidelitatea partenerului o problemă insurmontabilă, ce poate duce la despărțire?

E corect să încercăm să-l schimbăm pe celălalt?

Cum scăpam de jocul învinovățirilor?

Ce înseamnă Terapia Relațională Imago și cum ne poate ajuta să comunicăm mai bine și să depășim crizele din cuplu?

Care sunt pașii procesului de vindecare a rănilor emoționale?

Cum ne afectează rănile și frustrările copilăriei în relația de cuplu?

 

Iată întrebări la care, cu siguranţă, vom găsi răspunsuri pe parcursul unei seri pe care ne-o dorim specială.

Vom povesti pe marginea noutăţilor editoriale apărute în colecţia Pas în doi, la Editura Herald: Ghidul căsniciei de Harriet Lerner, Reconstrucția de Bruce Fisher si Robert Alberti,

Primește iubirea pe care o dorești de Harville Hendrix, alături de invitaţii noștri: Nicoleta Burlacu (psiholog clinician, psihoterapeut, expert relațional IMAGO), Ligia Moise (psiholog, terapeut de familie), Andrei Vulpescu (jurnalist, blogger, scriitor), Irina Calomir (psiholog clinician, psihoterapeut), Sabina Strugariu (psiholog, psihoterapeut integrativ), specialişti care vor împărtăşi publicului bucureștean informaţii foarte utile regăsite în paginile celor trei cărţi, dar şi exemple din cazuistica şi bogata lor experienţă profesională. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

“Primește iubirea pe care o dorești” este ca un diamnat al relației! După părerea mea, este cea mai prețioasă și complexă carte legată de dezvoltarea unei relații intime valoroase și trainice. Harville Hendrix  livrează prin acestă carte abilitățile de relaționare. Tehnica ce stă la baza acestei cărți, cu un succes nemărginit, este Terapia IMAGO. Părerea mea despre această carte este că nu are cum să lipsească din biblioteca unui cuplu. Acestă carte este soluția de succes a iubirii, conectării și armoniei. În completarea acestei cărți ne vine în ajutor “Ghidul căsniciei”, de Harriet Lerner, în care sunt prezentate peste 100 de reguli care ajută la o relație armonioasă și plină de empatie. Știm cu toții că a avea un cuplu pe termen lung în zilele noastre este dificil și necesită extrem de multă muncă, din partea amândorura. Ceea ce cred eu este că toate regulile din acestă carte sunt pertinente și pot fi incluse ca obiceiuri sănătoase, oferind cuplului satisfacția unei relați intime consistente și conștiente. Când eforturile noastre duc înspre divorț sau despărțire, cea mai recomandată carte, este “Reconstrucția” de Bruce Fisher si Robert Alberti. Aceștia spuneau că “Divorțul sau despărțirea, este metaforic vorbind, o operație chirurgicală care afectează toate domeniile vieții individuale”. Reconstrucția individului după un astfel de eveniment este însoțită de sentimente profunde de dezamăgire, neputință, disperare și lipsă de speranță. Acesta carte te învață cum să-ți construiești bucațică cu bucațică noul viitor. Gândindu-mă la experiențele pacienților mei, consider că în prezent am o soluție prin care vindecarea și repararea să se poată realiza mult mai eficient.

                                                Nicoleta Burlacu, psihoterapeut, expert relațional IMAGO

 

Pentru că adevărata intimitate se construiește pe îndelete și depășește limitele eroticului, cărțile din colecția Pas în doi propun diverse abordări ale cuplului, ale bărbatului și femeii, din perspectiva unor discipline multiple: istoria culturală, neurobiologia, psihologia, istoria, antropologia. Miza colecției este să vină în întâmpinarea celor care își doresc să se înțeleagă mai bine pe sine și care urmăresc să aibă o legătură emoțională și psihologică mai profundă cu partenerul lor. O înțelegere cât mai cuprinzătoare a celuilalt și a mecanismelor care stau la baza unui trai în doi împlinit este calea către construirea unei relații de cuplu armonioase, care permite atât conviețuirea, cât și autonomia a două personalități.

 

 

 

Ghidul căsniciei de Harriet Lerner

Această carte optimistă și revelatoare este o sursă bine-venită de răspunsuri și de speranță, nu doar pentru cei căsătoriți. Autoarea sintetizează mai mult de o sută de reguli care abordează toate punctele sensibile ale relațiilor de cuplu de lungă durată. Veți învăța soluții noi atât pentru probleme vechi (parteneri distanți, care nu comunică, o viață sexuală care și-a pierdut strălucirea de la începutul relației), cât și pentru probleme moderne (cum ar fi raportul prea strâns cu tehnologia în cazul unuia dintre parteneri). Lăsând la o parte teoria complicată și aridă, Ghidul căsniciei poate fi o revelație pentru persoanele care doresc sfaturi practice, bazate pe realitatea de zi cu zi a relațiilor intime și pe o îndelungată experiență clinică.

 

Reconstrucția – Cum să-ți refaci viața după divorț sau despărțire Bruce Fisher si Robert Alberti este cartea de care ai nevoie pentru a-ți reîncepe viața atunci când simți că tot ce-ai construit până atunci se năruie în jurul tău. Fiind considerată în repetate rânduri cea mai bună carte pentru cei aflați într-un divorț sau la capătul unei relații importante din viața lor, a cunoscut numeroase reeditări, a fost tradusă în mai mult de 10 limbi și s-a vândut în peste un milion de exemplare în decursul timpului.
Modelul Reconstrucției după divorț în 19 pași al lui Bruce Fisher este rezultatul a peste 20 de ani de cercetări și evaluări și a integrat feedbackul unui număr uriaș de participanți la seminarele organizate de autor pentru cei divortați.

 

Primeste iubirea pe care o dorești este cel mai vândut ghid de transformare a unei relații intime într-o sursă neîntreruptă de iubire și armonie. În această carte, Harville Hendrix prezintă abilitătile de relaționare care au ajutat deja sute de mii de cupluri să înlocuiască eficient confruntarea și criticile cu un proces de vindecare ce are la bază dezvoltarea și susținerea reciproce. Acest ghid extraordinar de practic descrie tehnica revoluționară a Terapiei Relaționale Imago, ce combină mai multe discipline – printre care se numără științele comportamentale, psihologia abisală, terapia cognitivă și terapia Gestalt – pentru a crea un program ce urmărește rezolvarea conflictelor și înnoirea comunicării și pasiunii.

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Bucureşti FM, Smart FM, Radio Deea, Canal 33, 6 TV, România Liberă, Casa mea, Bookhub, Fundaţia Calea Victoriei, 4arte, Bookuria, Agenţia de carte, Bookaholic, BookNation, Serial Readers, Raftul cu idei, România Pozitivă, Filme-Cărţi, IQool, Literatura pe tocuri, LiterNet, Citeşte-mă, PRwave, Cinemagia, Cărti, Cabala pentru toți, Calea către Carte, ZMEU Bucureşti, Recenzii-Cărţi

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă