10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialPrimele treceri pentru pietoni 3D din București

Primele treceri pentru pietoni 3D din București

Astăzi, 26 septembrie, are loc “Ziua europeană fără accidente rutiere mortale” (EDWARD – European Day Without A Road Death), marcată de Asociația EDIT prin realizarea a trei treceri pentru pietoni 3D în București. Astfel, România se alătură marilor orașe din Europa în încercarea de a-i determina pe șoferi să încetinească viteza, cauza celor mai multe accidente mortale.

Din păcate, România rămâne pe primul loc în Europa la numărul de decese în urma accidentelor rutiere, principalele cauze generatoare fiind:

  • Viteza (18.01%)
  • Indisciplina pietonilor (17.68%)
  • Neacordarea priorității de trecere (17.14%)

Prin iluzia optică pe care o creează desenele 3D, Asociația EDIT își propune să determine șoferii să încetinească în apropierea trecerilor pentru pietoni 3D, care se află la adresele strada Constantin Brâncuși, nr. 3, șoseaua Alexandriei 2A și Calea Văcărești intersectie cu str. Pridvorului.  

Îmbrăcăți în negru, membrii din Asociația EDIT au traversat de mai multe ori pe trecerea 3D tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că cele mai multe accidente în care sunt implicați copiii se întâmplă în jurul școlilor și pe trecerile pentru pietoni.

Proiectul avizat de către Comisia de Circulație si Poliția Română este primul de acest fel din București, realizat de Asociația EDIT cu sprijinul Swarco și Dumava.

Mai mult, din dorința de a schimba statisticile îngrijorătoare, EDIT continuă proiectul “Ora de Educație Rutieră” și în noul an școlar 2019-2020, în București, dar totodată pregătește și programe educaționale în toată țara pentru copiii de la grădiniță, clasele primare și liceu. 

 

Facebook: https://www.facebook.com/Oradeeducatierutiera/

Instagram: https://www.instagram.com/oradeeducatierutiera/

 

Cele mai citite

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă