10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialPrimele măsuri în cazul jafurilor de la Sinești

Primele măsuri în cazul jafurilor de la Sinești

Măsuri dure anunțate de purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, astăzi, după jaful de la Sinești.

Inspectoratul General al Poliției a demarat o anchetă pentru a vedea cum au acționat poliștii din Ialomița, care ar fi trebuit să prindă infractorii care jefuiau șoferii care opreau în refugiul de la Sinești, după ce le înțepau roțile.

Purtătorul de cuvânt al IGPR a anunțat, astăzi, că în urma verificărilor au fost dispusă cercetarea prealabilă a șefului IPJ Ialomița, dar și a altor opt agenți de poliție din subordinea acestuia.

37 de şoferi au fost atacați la drumul mare, doar la Sineşti, în judeţul Ialomiţa, în ultimul an și jumătate. Aceasta, dintr-un total de 50 de furturi și tentative de furt înregistrate în întreaga țară.  Este cifra oficială a poliţiştilor, care, au decis să intensifice patrulele în zonă, pentru ca şoferii care opresc pe marginea drumului să nu mai fie în pericol.

PNL cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, în urma jafurilor de la Sinești

Deputatul PNL Pavel Popescu solicită demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, acuzând că aceasta nu are capacitatea să asigure siguranţa românilor.

Solicitarea PNL apare în contextul tentativei de jaf de la Sineşti (județul Ialomița), care a scos la iveală și alte incidente similare, produse în aceeași zonă în ultimii ani.

“Tentativa de jaf de la Sineşti şi toate încrengăturile care au ieşit la suprafaţă ne arată că o fostă secretară din Teleorman nu este capabilă să ne facă să ne simţim în siguranţă. Am ajuns în situaţia gravă în care ne temem pentru viaţa noastră şi a copiilor noştri. Cum este posibil ca în anul 2018 nişte tâlhari să acţioneze la drumul mare? Carmen Dan, demisionează! De urgenţă! Siguranţa românilor este primordială!”, susține deputatul Popescu.

Deputatul PNL mai precizează că este foarte grav că nu s-a acţionat din timp, cu toate că se ştia că există grupuri infracţionale care pun în pericol vieţile cetăţenilor.

 
“Prin măsurile girate de guvernele PSD&ALDE se dovedeşte, din păcate, că s-a ajuns în situaţia în care să ne fie frică să circulăm în siguranţă prin ţară. Când s-a atras atenţia că pensionările masive din MAI vor ridica ulterior probleme, Carmen Dan nega realitatea. În ultimii doi ani din unităţile Ministerului Afacerilor Interne s-au pensionat aproximativ 15.000 de persoane. Potrivit unei informări oficiale, transmisă de cei de la MAI în urma unei interpelări parlamentare, în primele 7 luni ale anului 2017 au fost aprobate 4915 dosare de pensie şi în anul 2016 la MAI se aflau în plată un număr de 7.828 de dosare de pensie. Realitatea ne dovedeşte că asta s-a văzut în stradă, nefiind suficienţi agenţi care să ne protejeze de infractori. Cred că asta este un motiv suficient ca social democrata Carmen Dan să îşi dea demisia din funcţia de ministru!”, a completat Pavel Popescu.

Metoda ”cauciucul”, ultima găselniță a hoților din mașini, folosită din plin la Sinești

Ascunşi în păduri, câţiva hoţi îi atacă pe cei care se opresc pentru un scurt popas în parcările de pe marginea drumului. Le fură tot ce au şi dispar în noapte. 

Ultimul incident a avut loc, chiar ieri, în dreptul localităţii Sineşti din Ialomiţa, dar şoferul vizat a reuşit să scape din capcana hoţilor. Numai în această zonă au fost 60 de jafuri în ultimul an. 

Bărbatul se întorcea cu familia din vacanţa de 1 mai şi a oprit puţin să se odihnească. A parcat pe marginea drumului în dreptul pădurii de la intrarea în Sineşti. Şi-a dat seama imediat că ceva nu e în regulă.

Victimă: „Am văzut în oglinda retrovizoare oameni alergând spre maşină. Şi în oglinda laterală un om ghemuit lângă roata din dreapta. Individul din spate avea un cuţit. Era lângă uşa unde se află copilul meu”.

Bărbatul a sunat la 112. Spune că oamenii legii păreau să ştie exact ce se petrece.

 
Victimă: „Mi-au spus că sigur sunt urmărit de o maşină şi posibil să am o pană. Am cerut ajutor”.

Andreea Loghin, IPJ Ialomiţa: „Colegii mei l-au îndrumat pe cetăţeanul respectiv să se deplaseze spre o zonă iluminată, publică, ca să nu fie riscul ca omul să fie victima unei infracţiuni mai grave”.

Bărbatul a condus aproape 20 de kilometri cu pană până a găsit o benzinărie. Acolo s-a întâlnit cu oamenii legii. Poliţiştii i-au explicat că pădurea Sineşti este cunoscută ca loc preferat de hoţi pentru ambuscade.

Marea greşeală a celor care trag pe dreapta e să îşi lase maşina nesupravegheată. Din pădure, de la câţiva metri distanţă hoţii urmăresc.

Şofer: „Dacă fac pană, decât să opresc aici mai bine merg pe pană”.

Metoda poartă şi un nume “cauciucul”. Victime sunt fie cei care nu-şi încuie maşina când opresc pe marginea drumulu, fie cei care se trezesc cu pană şi cobooară să schimbe roata. În câteva secunde, hoţii fură tot, bani, telefoane, genţi.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă