Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Primarul Timişoarei: Îmi pare rău că am lezat şi oameni pe care îi consider jurnalişti adevăraţi

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a spus marţi, după ce mai mulţi jurnalişti au părăsit conferinţa de presă susţinută de acesta, ca semn de protest faţă de jignirile pe care el le-ar fi adus ziariştilor, că nu regretă ceea ce a spus la adresa "presei nepresă".

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2018 - 14:37

"Vineri a fost o zi nefericită. (...) Nu regret cuvintele, dar vreau să fac o precizare. Nu le-am adresat tuturor jurnaliştilor, nu au fost aprecieri la adresa presei, ba chiar am spus că aceste cuvinte îi vizează pe cei care reprezintă presa nepresă. Există un anumit număr de jurnalişti pe care văzându-i cum se comportă şi ceea ce fac nu merită titulatura de jurnalist. Lor le-am adresat acele vorbe şi îmi pare foarte rău dacă din exprimarea mea la modul general am lezat absolut fără voie oameni pe care eu chiar îi respect, pe care îi consider jurnalişti adevăraţi, care muncesc şi se străduiesc să-şi facă datoria de a informa cetăţenii", a afirmat Nicolae Robu.

Mai mulţi jurnalişti prezenţi marţi la conferinţa de presă săptămânală susţinută de primarul Timişoarei au părăsit sala unde urma să înceapă evenimentul în semn de protest faţă de "jignirile" pe care edilul le-a adresat în urmă cu o săptămână presei locale online.

"Nu mai acceptăm limbajul suburban pe care-l foloseşte cu presa, acuzele neacoperite de dovezi că presa ar fi cumpărată. Îi solicităm domnului primar să vină cu dovezi, dacă le are, că vreun ziarist din Timişoara este cumpărat de cineva. Vom repeta (gestul, n.r.) până va înţelege şi dumnealui că de presă nu îţi baţi joc şi că este dreptul nostru de a pune întrebări şi de a critica persoanele publice", a spus redactorul-şef al unei publicaţii online Bogdan Marta, referitor la gestul său de a pleca de la conferinţa de presă.

Jurnalista Otilia Galescu, de la o altă publicaţie online, a adăugat că părăsit sala respectivă din cauza "lipsei de respect de care ziariştii au parte din partea primarului, care durează de câţiva ani, începând cu întârzierile, după care s-a trecut treptat la jigniri".

Primarul Nicolae Robu şi-a ţinut conferinţa de presă cu circa zece jurnalişti rămaşi în sală.

Comentarii