17.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Primarul sectorului 5 vrea ca audienţele să fie online

„În ceea ce priveşte smart city, pot să vă spun că suntem singura primărie din ţară unde se pot plăti, de exemplu, prin sms, taxele pentru buletine sau până la sfârşitul acestei luni certificate de urbanism se vor da online sau că până la sfârşitul acestei luni o să implementez, deja mi-au venit echipamentele, o să facem audienţele online, pe site-ul primăriei, o să pun directorii, în fiecare zi, câte o oră la mine în birou, în sala de şedinţă, să fie o audienţă online, ca să nu mai trebuiască oamenii să stea la coadă. (…) Cred că în maxim un an primăria va fi complet informatizată”, a spus Florea, la conferinţa „Focus Bucureşti: dezvoltare urbană, economie, mobilitate”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

Cu această ocazie, el a făcut referire şi la laserul de la Măgurele.

„Dacă laserul va începe în 2022 să lucreze la capacitatea maximă, sunt necesari aproximativ 22.000 de specialişti de înaltă calificare, care trebuie să aibă unde să locuiască şi unde să-şi petreacă timpul. În acea zonă sunt 400 de hectare libere în sectorul 5. Laser Valley e un proiect de suflet, s-a discutat mult despre el, am reuşit în august 2017 să obţinem un memorandum de Guvern, s-a făcut un grup de lucru la nivelul primului-ministru, coordonat chiar de primul-ministru pentru implementarea acestui hub tehnologic de înaltă calificare şi pentru construirea de facilităţi aferente acestui hub tehnologic. Am prezentat mai multor investitori din mai multe ţări şi mai multor ambasade acest proiect, sunt extrem de interesate şi interesaţi”, a declarat edilul.

Totodată, primăria doreşte să ia în administrare 7,5 km de şină dezafectată.

„Astăzi e un CA la CFR. Dacă îmi trece solicitarea, sper să încep imediat, de mâine, demersurile pentru a lua în administrare 7,5 km de şină dezafectată, care acum e de fapt zonă cu depozite necontrolate de gunoi şi care mi-ar permite să fac o şosea pe patru benzi între Răzoare şi Progresul. Asta înseamnă o nouă cale de rulare. (…) Pe Antiaeriană, pe 13 hectare va fi noul sediu al Academiei Tehnice Militare. Am semnat deja un protocol cu Ministerul Apărării şi suntem în demersuri pentru hotărârea de Guvern, iar acolo unde e actualul sediu al Academiei Tehnice Militare probabil va fi Medicina Militară vizavi de Piaţa de Flori”, a spus primarul Florea.

El a vorbit şi despre alte proiecte al primăriei.

„Avem trei proiecte cum nu au mai fost în România de la Revoluţie încoace. Avem 110 hectare în administrare preluate de la Ministerul Apărării Naţionale din 2007, 2008 şi 2011, pe care nu se puteau face decât locuinţe şi numai prin ANL. Am reuşit să obţinem o hotărâre de Guvern la sfârşitul anului trecut, astfel încât să putem să facem programe de dezvoltare urbană prin orice surse de finanţare legal atrase. Asta înseamnă că în acest moment am semnat împreună cu Ministerul Dezvoltării nişte acorduri şi am ordin de ministru pentru construirea a 15.000 de locuinţe pentru tineri, am ordin de ministru pentru construirea unei maternităţi, am, de asemenea, în plan să fac o sală polivalentă”, a menţionat Florea.

Potrivit acestuia, în prezent se află în procesul de a obţine şi aprobări pentru construirea de locuinţe de serviciu pentru medici, profesori, persoane din administraţie, militari, poliţişti, magistraţi.

„Aştept cu nerăbdare ordonanţa de urgenţă privind parteneriatul public-privat, vă mărturisesc că m-am uitat prin ea, e mai bună decât ce a fost până acum, e un mare pas înainte, sper să intre în şedinţă de Guvern, dacă nu azi, săptămâna viitoare, şi să putem să atragem investitori privaţi, pentru că, pe 100 de hectare, putem să construim 40.000 de unităţi locative fără probleme. O mare parte dintre ele trebuie construite neapărat prin parteneriat public-privat”, a mai spus edilul.

Ultima oră
Pe aceeași temă