Foto: Arhivă

Primarul Nicușor Dan susține că PUZ-urile de sector pe care le-a suspendat sunt "golănii"

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va prezenta public acele Planuri de Urbanism Zonal (PUZ) pe care Consiliul General al Municipiului București le-a suspendat.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2021 - 13:57

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va prezenta public acele Planuri de Urbanism Zonal (PUZ) pe care, la propunerea lui, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) le-a suspendat.

Este vorba de PUZ-uri elaborate la nivelul unor Sectoare ale Capitalei și care fuseseră aprobate de CGMB în perioada în care primar general a fost Gabriela Firea.

"Undeva, peste o lună şi jumătate - două, o să vedeţi, o să ies în faţa dumneavoastră şi, bineînţeles, a Consiliului General, care a suspendat aceste PUZ-uri, şi o să fac o analiză juridică a fiecăruia dintre PUZ-urile de sector. În ele este apogeul golăniei care a dominat urbanismul din Bucureşti. Sunt sute de hectare, în condiţiile în care noi avem probleme uriaşe, severe cu aerul din Bucureşti, cu poluarea, sute de hectare deveneau din spaţii verzi construibile, plus se aglomerau cartiere, se construiau blocuri între blocuri, blocuri între case, dar, mai mult de atât, se anulau şanse de dezvoltare, pentru că Bucureştiul are câteva şanse de dezvoltare, aşa cum vedem peste tot în lume'', a declarat primarul Nicuşor Dan, duminică, la postul Prima Tv.

Comentarii