13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialPrimarul Gheorghe Ilie a fost declarat incompatibil

Primarul Gheorghe Ilie a fost declarat incompatibil

Primarul Gheorghe Ilie din Județul Dolj a fost declarat incompatibil printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Acesta fusese acuzat de către Agenţia Naţională de Integritate că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012-2013, ocupând simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliul de Administraţie al unui liceu din localitate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, că Ilie Gheorghe, primarul oraşului Filiaşi, este incompatibil. Decizia instanţei este definitivă.

Agenţia Naţională de Integritate susţine că Gheorghe Ilie s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iulie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic „Dimitrie Filişanu” din Filiaşi.

Gheorghe Ilie a ocupat funcţia de viceprimar al oraşului Filiaşi, iar în 2016 a devenit primar al localităţii. În 2020 a câştigat un nou mandat de primar, obţinând 88,76% din voturi.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă