10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Primarul din Deva cere demisia șefilor Complexului Energetic Hunedoara, pe motiv de incompetență

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a cerut, miercuri, demisia șefilor Complexului Energetic Hunedoara (CEH), pe care îi acuză de incompetență.

Cererea primarului apare în contextul în care oraşul Deva, reședința județului Hunedoara, nu are apă caldă şi căldură de două săptămâni. Lipsa agentului termic este cauzată de faptul că termocentrala Mintia este oprită, întrucât n-a mai primit cărbune de la CEH.

„Devenii şi-au plătit toate obligaţiile contractuale faţă de Termocentrala Mintia, iar cei doi decidenţi ai CEH au luat hotărârea direcţioneze cărbunele extras din Valea Jiului către Termocentrala Paroşeni, lăsând în frig mii de deveni, precum şi creşe, grădiniţe, şcoli din municipiul Deva. Guvernul României a plătit toate salariile restante, precum şi toate sporurile pentru minerii din Valea Jiului. Tot cărbunele extras, după ce greva minerilor s-a încheiat, a fost direcţionat de cei doi conducători ai CEH către Termocentrala Paroşeni, în bătaie de joc faţă de mii de deveni, copii de creşă, grădiniţă, elevi, maturi, bătrâni! Este intolerabilă această situaţie! Dioane Samuel şi Roşu Cristian: Demisia!”, a cerut primarul din Deva, Florin Oancea, într-un mesaj postat pe Facebook.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă