15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Primarul Capitalei și ministrul Mediului analizează poluarea, care a adus României un infringement

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Mediului, Tanczos Barna, au avut o întâlnire în care au  analizat calitatea aerului din București, în condițiile în care această chestiune a adus deja o procedură de infringement împotriva României.

„Una dintre temele discutate a fost situaţia privind calitatea aerului la nivelul municipiului Bucureşti – temă care face obiectul unei proceduri de infringement declanşată de Comisia Europeană împotriva României – precum şi episoadele de creşteri ale poluanţilor înregistrate în ultima perioadă. A fost stabilit calendarul extinderii punctelor de măsurare în aglomerarea Bucureşti-Ilfov, precum şi despre măsurile concrete de îmbunătăţire ale calităţii aerului pe care autoritatea locală urmează să le implementeze”, precizează un mesaj publicat, marți la amiază, pe contul de Facebook al Ministerului Mediului.

Cei doi oficiali au discutat și despre eco-mobilitate. Există intenția de a stimula utilizarea vehiculelor electrice și de a extinde rețeaua de puncte de încărcare pentru acestea. De asemenea, s-a discutat despre crearea de piste de biciclete.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă