Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: proedus.ro

Primăria va aloca 7,5 milioane de lei pentru o pistă de biciclete în centrul Capitalei

Primăria Capitalei îşi propune să amenajeze o pistă de biciclete în Bucureşti, pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Presei Libere - Bulevardul Constantin Prezan, cu o lungime totală de aproape opt kilometri.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2018 - 12:50

UPDATE

Consilierii municipali au aprobat vineri indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unui traseu destinat bicicletelor de la Piaţa Victoriei, prin Bd. Aerogării şi DN1, până la Bd. Constantin Prezan.

 

Proiectul de hotărăre va fi supus votului în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), informează Mediafax.

Conform proiectului, pista ar urma să aibă 7,7 kilometri şi o lăţime de 1,5 metri, aceasta urmând să fie amenajată pe traseul Piaţa Victoriei - Bd. Aviatorilor - Bd. Beijing - strada Nicolae Caranfil - Sos. Pipera - strada Alexandru Şerbănescu - Bd. Aerogării - DN1 - Piaţa Presei Libere - Sos. Kiseleff - Bd. Constantin Prezan.

Din expunerea de motive a proiectului, reiese că întreaga investiţie pentru construcţia acestei piste se ridică la peste 7,5 milioane de lei.

"Reţeaua de piste de biciclişti din Bucureşti este slab dezvoltată şi nu face faţă traficului existent. În acelaşi timp, configurarea actuală a arterelor de circulaţie din Bucureşti nu asigură o circulaţie fluentă şi facilă traficului de biciclişti şi nici nu permite o dezvoltare a reţelei de piste de biciclete care să îmbunătăţească condiţiile de circulaţie pentru această categorie de participanţi la trafic”, se arată în documentul elaborat de PMB.

Comentarii