Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ALDE România, răspuns la cererea de excludere din familia europeană

ALDE a transmis, într-un mesaj pe Facebook în engleză, că nu poate fi acuzat de iliberalism un partid care luptă pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti împotriva abuzurilor „statului paralel” format din reprezentanţi ai serviciilor secrete și procurorilor.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 15.08.2018 - 18:53

"Pare mai degrabă iresponsabilă catalogarea drept iliberal a unui partid despre care cunoşti prea puţin. ALDE România este un tânăr partid liberal, care îşi propune să promoveze valorile liberale în România. În ultimii ani, ALDE România s-a dovedit a fi singurul apărător al cetăţenilor români care au asistat frecvent la încălcări îngrijorătoare ale drepturilor şi libertăţilor individuale prin zeci de mii de mandate abuzive de interceptare, precum şi la excesele comise de statul paralel prin protocoale secrete menite să sporească influenţa nedemocratică a serviciilor secrete”, a scris ALDE în mesajul în limba engleză postat pe pagina sa de Facebook, după ce liderul unui partid austriac a cerut excluderea ALDE din familia liberală europeană.

Potrivit punctului de vedere al ALDE, în România a funcţionat aproape 10 ani un „stat paralel" format din reprezentanţi ai serviciilor secrete şi ai procuraturii.

„ALDE România este larg cunoscut ca fiind singurul partid din ţara noastră care a apărat constant drepturile şi libertăţile individuale împotriva spectrului statului paralel condus de reprezentanţi ai serviciilor secrete şi ai procuraturii. Această structură obscură a funcţionat timp de aproape un deceniu, complotând şi eliminând sistematic politicieni indezirabili, judecători care nu se supun unor ordine, oameni de afaceri independenţi şi persoane care gândesc liber, cu scopul de a controla instituţiile democratice din România şi de a transforma statul de drept într-un instrument coercitiv al statului, similar cu practicile fostei Securităţi. Nu putem permite ca România să fie guvernată de instituţii ilegitime şi nedemocratice construite pe moştenirea perioadei comuniste. Nu este nimic iliberal în acest lucru", a transmis ALDE.

Comentarii

loading...