13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialPrimăria Capitalei vrea să facă un drum de acces prin pădurea Băneasa...

Primăria Capitalei vrea să facă un drum de acces prin pădurea Băneasa către un cartier rezidențial

Drumul forestier care va fi trecut din administrarea Romsilva în cea a Primăriei Municipiului Bucureşti ar urma să faciliteze accesul locatarilor din cartierul rezienţial Greenfield. Aceştia reclamă, de aproape un an, că în urma închiderii acestei căi de acces, sunt nevoiţi să stea ore în şir pentru a străbate drumul până în complex, de trei kilometri, transmite Mediafax.

„Se împuterniceşte Consiliul Local Sector 1 să efectueze, în numele Municipiului Bucureşti, demersuri pentru trecerea din domeniul public al statului şi administrarea ROMSILVA în domeniul public al Municipiului Bucureşti a suprafeţei de teren având destinaţia drum forestier şi pădure, necesară realizării unui drum de acces conform prevederilor Legii nr. 350/2001 (…)Consiliul General al Municipiului Bucureşti a împuternicit Consiliul Local Sector 1 şi Primarul Sectorului 1 prin Hotărârea nr. 218.06.2017, să efectueze demersuri în numele Municipiului Bucureşti, în vederea creării de noi drumuri de acces pe raza sectorului 1. În baza acestei hotărâri, Consiliul Local Sector 1 a identificat ca şi cale de acces o suprafaţă de teren cu destinaţia drum forestier şi pădure aflată în proprietatea publică a statului român şi admnistrarea Romsilva”, se arată în proiectul de hotârâre ce va fi dezbătut marţi, 19 decembrie, în şedinţa Consiliului General a Municipiului Bucureşti.

În vară, locuitorii acestui cartier au organizat un protest la Guvern, plângându-se că aproximativ 4.000 de oameni sunt afectaţi de închiderea drumului de acces către Ansamblul Rezidenţial Greenfield prin strada Vadul Moldovei, care a lăsat cartierul cu un singur drum care face legătura cu restul oraşului – Aleea Teişani, o stradă cu o singură bandă pe sens, conform informațiilor publicate atunci de News.ro.

Aceştia au adăugat că nu există transport public şi nici posibilitatea de a se introduce, pentru că singura stradă existentă nu îndeplineşte condiţiile tehnice pentru accesul autobuzelor. Conform acestora, în Greenfield vor locui în scurt timp peste 10.000 oameni, aşa cum arată planurile firmei care a dezvoltat mai mult de jumătate din zona Greenfield, Impact Developer & Contractor SA.

Pe de altă parte, nu e lămurit cum de cartierul a fost autorizat de autorități să se construiască, deși nu erau prevăzute căi de acces potrivite, ci utilizându-se acest drum forestier.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...
Ultima oră
Pe aceeași temă