Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa foto: Greenfieldresidence.ro

Primăria Capitalei vrea să facă un drum de acces prin pădurea Băneasa către un cartier rezidențial

Municipalitatea vrea să preia de la Romsilva un drum forestier pentru a-l transforma în drum public, pentru accesul într-un cartier rezidenţial din nordul Capitalei, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General de săptămâna viitoare.

Share

Teodora Cimpoi 0 comentarii

Actualizat: 17.12.2017 - 16:16

Drumul forestier care va fi trecut din administrarea Romsilva în cea a Primăriei Municipiului Bucureşti ar urma să faciliteze accesul locatarilor din cartierul rezienţial Greenfield. Aceştia reclamă, de aproape un an, că în urma închiderii acestei căi de acces, sunt nevoiţi să stea ore în şir pentru a străbate drumul până în complex, de trei kilometri, transmite Mediafax.

„Se împuterniceşte Consiliul Local Sector 1 să efectueze, în numele Municipiului Bucureşti, demersuri pentru trecerea din domeniul public al statului şi administrarea ROMSILVA în domeniul public al Municipiului Bucureşti a suprafeţei de teren având destinaţia drum forestier şi pădure, necesară realizării unui drum de acces conform prevederilor Legii nr. 350/2001 (...)Consiliul General al Municipiului Bucureşti a împuternicit Consiliul Local Sector 1 şi Primarul Sectorului 1 prin Hotărârea nr. 218.06.2017, să efectueze demersuri în numele Municipiului Bucureşti, în vederea creării de noi drumuri de acces pe raza sectorului 1. În baza acestei hotărâri, Consiliul Local Sector 1 a identificat ca şi cale de acces o suprafaţă de teren cu destinaţia drum forestier şi pădure aflată în proprietatea publică a statului român şi admnistrarea Romsilva”, se arată în proiectul de hotârâre ce va fi dezbătut marţi, 19 decembrie, în şedinţa Consiliului General a Municipiului Bucureşti.

În vară, locuitorii acestui cartier au organizat un protest la Guvern, plângându-se că aproximativ 4.000 de oameni sunt afectaţi de închiderea drumului de acces către Ansamblul Rezidenţial Greenfield prin strada Vadul Moldovei, care a lăsat cartierul cu un singur drum care face legătura cu restul oraşului - Aleea Teişani, o stradă cu o singură bandă pe sens, conform informațiilor publicate atunci de News.ro.

Aceştia au adăugat că nu există transport public şi nici posibilitatea de a se introduce, pentru că singura stradă existentă nu îndeplineşte condiţiile tehnice pentru accesul autobuzelor. Conform acestora, în Greenfield vor locui în scurt timp peste 10.000 oameni, aşa cum arată planurile firmei care a dezvoltat mai mult de jumătate din zona Greenfield, Impact Developer & Contractor SA.

Pe de altă parte, nu e lămurit cum de cartierul a fost autorizat de autorități să se construiască, deși nu erau prevăzute căi de acces potrivite, ci utilizându-se acest drum forestier.

Comentarii

loading...