Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primarul Gabriela Firea

Primăria Capitalei a aprobat construirea unui drum prin Pădurea Băneasa

Primăria Capitalei a delegat Primăria Sector 1 să facă demersurile pentru trecerea din domeniul public al statului şi administrarea Romsilva în domeniul public al Municipiului a unei suprafeţe de teren având destinaţia de drum forestier, informează marți Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.12.2017 - 16:52

Terenul va servi la realizarea unui drum de acces prin Pădurea Băneasa, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de marţi a CGMB.

Consilierii USR au votat împotriva acestui proiect pe motiv că Pădurea Băneasa a fost "deja distrusă în mare măsură de dezvoltarea imobiliară din zonă şi trebuie păstrată intactă cât a mai rămas".

"Acest proiect mai degrabă distruge Pădurea Băneasa, decât aduce servicii locuitorilor din cartierul Greenfield. De altfel, eu am găsit un interviu luat directorului de la Impact Developer, în octombrie, în care el spunea că problemele de trafic în acest cartier au fost rezolvate şi nu mai e nevoie ca acest drum forestier să devină drum circulat de atâtea maşini. Motivul pentru care noi ne opunem este că Pădurea Băneasa a fost deja distrusă în mare măsură de dezvoltarea imobiliară din zonă şi, din ceea ce ştiu eu, pentru că sunt în Comisia tehnică de urbanism, sunt nişte proiecte imobiliare care acum nu pot fi dezvoltate pentru că nu au acces, iar drumul forestier la acest lucru va folosi. Eu cred că Pădurea Băneasa trebuie păstrată intactă atât cât a mai rămas, pentru că Bucureştiul are nevoie de această centură verde", a afirmat consilierul municipal USR Roxana Wring.

"Conform datelor deţinute, această suprafaţă nu are destinaţia de stradă/de acces, destinaţia se va stabili ulterior conform prevederilor legii în vigoare", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Comentarii

loading...