Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prima medalie de AUR pentru militarii Români la Jocurile Invictus de la Sydney

Militarii români care participă la Jocurile Invictus de la Sydney au obţinut medalia de aur la tir cu arcul olimpic. Eugen Pătru, cel care s-a luptat pentru această distincţie, a fost rănit în 2014 în Afganistan, iar în incident şi-a pierdut muşchii de la gambe.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.10.2018 - 09:51

„Medalie de aur la tir cu arcul olimpic pentru Eugen Pătru, la Jocurile Invictus de la Sydney. Eugen şi-a dorit enorm să dovedească că este un militar care-şi iubeşte ţara dar şi un bun sportiv. Munca depusă până acum a dat roade, clasându-se primul la tir cu arcul olimpic, între zeci de sportivi, din 18 naţiuni. Bravo, Eugen! Militarul a fost rănit în 2014, în Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de patrulare. În incident şi-a pierdut muşchii de la ambele gambe şi s-a ales cu paralizie completă la nervul sciatic”, se arată pe pagina de Facebook a Armatei Române.

La arc olimpic, proba pe echipe, militarii români au obţinut medalia de argint. Echipa e formată din Eugen Pătru, Dănuţ Nicola şi Cătălin Pârvu. Tot aur au obţinut şi militarii Ionuţ Butoi, Augustin Pegulescu şi Dorin Petruţ, la arc compound.

De asemenea, de ziua Armatei Române, joi, militarul Bogdan Dragomirma obţinut locul V la finala de 200 de metri - atlestism. Militarul a fost împuşcat în umăr şi în coapsă, în urmă cu doi ani, la o misiune din Afganistan.

„De ziua Armatei României, Bogdan Dragomir a ocupat locul 5 la Jocurile Invictus de la Sydney, în cadrul finalei de 200 de metri - atletism! Felicitări, Bogdan! În luna mai, anul acesta, s-au împlinit doi ani de când acesta fost împuşcat în umărul drept şi coapsa dreaptă, pe timpul misiunii desfăşurate în Afganistan”, se arată ăe pagina de Facebook a Echipei Invictus România.

Militarii români au obţinut, zilele trecute, la Jocurile Invictus de la Sydney, şi o medalie pentru România, la probele de canotaj în sală. Dumitru Paraschiva a obţinut, la proba de 4 minute, anduranţă, locul III, iar colegul său, Cirpian Iriciuc, locul IV din 21 de competitori.

România este reprezentantă la Jocurile paralimpice Invictus de la Sydney, Australia, de 15 soldaţi care au fost răniţi în teatrele de război. României participă pentru a doua oară la aceste competiţii.

Lotul României care va participa la Jocurile paralimpice Invictus, ce au loc în perioada 20-27 octombrie în Sydney (Australia), vor concura la tir cu arcul, ciclism, atletism, canotaj, nataţie, volei şi săritura în lungime. Soldaţii români au fost răniţi în teatrele de război, precum cel din Afganistan.

Comentarii

loading...