Prețurile gazelor vor exploda pe fondul consumului crescut cauzat de vremea rece

Europa va fi lovita de un al doilea val de aer arctic, care va persista pana la jumatatea lunii martie, dupa frontul siberian care a provocat haos din Marea Britanie pana in Italia, ceea ce va duce la preturi mai mari ale energiei, relateaza Bloomberg.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2018 - 10:04

Preturile energiei au crescut in asteptarea celui de-al doilea val de aer polar, care va mentine temperaturile din nordul Europei la un nivel anormal de scazut. In Marea Britanie, preturile gazelor s-au dublat deja in aceasta saptamana, la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 10 ani, ca urmare a ninsorilor abundente care au blocat traficul si au perturbat traficul aerian din regiune.

Frontul Arctic in Europa va impiedica aerul mai cald sa inainteze spre nordul continentului cel putin pana la jumatatea lunii martie, a spus Jason Nicholls, meteorolog sef la Accuweather. Toate cele sase prognoze meteo consultate de Bloomberg News au aratat ca prima jumatate a lunii martie va fi mai rece decat in mod normal, iar frigul se va resimti in special in Marea Britanie, Scandinavia si regiunea baltica.

Chiar daca vremea din urmatoarele saptamani va fi mai putin severa fata de valul de frig actual, temperaturile ar urma sa fie cu pana la 3 grade Celsius sub nivelul normal, potrivit Accuweather. Doua dintre estimari afirma ca vremea rece se va mentine pana in aprilie.

Preturile gazelor si energiei electrice "vor fi expuse unei volatilitati mari, in conjunctie cu valul de frig care se va intinde in nordul Europei si in parti din Europa Centrala. In timp ce cererea va scadea in primavara, nu trebuie sa uitam ca venim dintr-un februarie friguros", a spus Giacomo Masato, meteorolog la Marex Spectron, in Londra.

Comentarii