11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialPreşedintele Sanitas: Trebuie schimbată legea salarizării pentru că blochează sporurile

Preşedintele Sanitas: Trebuie schimbată legea salarizării pentru că blochează sporurile

“Noi am făcut regulamentul şi l-am arătat pentru că ei (Ministerul Sănătăţii – n.r.) nu făceau nimic în şapte luni de zile, din martie până în septembrie. L-am făcut noi şi este un document foarte bun pentru oameni şi pentru sistem este un super proiect de regulament pe care noi l-am acceptat, l-a acceptat şi doamna ministru (Sorina Pintea -n.r.), după care am intrat în imposibilitatea aplicării lui din cauza articolului din legea salarizării cu blocarea la 30%”, a explicat Bărăscu.

Acesta a precizat că, încă de anul trecut, sindicatul Sanitas a cerut eliminarea sau schimbarea acelui articol, care plafonează sporurile la 30%.

“Noi am cerut în mod special, inclusiv în cele două camere din Senat şi din Camera Deputaţilor, înlăturarea sau schimbarea lui, iar doamna Olguţa Vasilescu nu a fost de acord cu asta, nu a vrut şi , ca atare, dacă nu a vrut, lucrurile s-au complicat. Nu are legătură cu regulamentul sporurilor, nici cu Anexa 10, că poate mai potolea lucrurile, ci cu faptul că regulamentul nu se poate aplica din cauza legii 153. Soluţia finală este schimbarea legii, mai precis a acelui articol. Dumneaei (Olguţa Vasilescu -n.r.) şi oamenii de acolo nu au fost în stare să interpreteze asistenţi medicali, soră medicală pentru că se numeşte altfel? Pe tehnicianul de radiologie nu l-au băgat pentru simplu fapt că nu se numeşte asistent. În afară de schimbarea legii nu mai există nicio altă soluţie”, a adăugat Bărăscu.

Reacţia preşedintelui Sanitas vine după ce un consilier din Ministerul Muncii a scris, pe Facebook, că sindicaliştii cer modificarea Legii Salarizării, care le creşte veniturile angajaţilor, în loc să ceară schimbarea Regulamentului de sporuri, care le scade aceste venituri, şi “îi păcălesc pe oameni şi îi scot în stradă aiurea”.

“Noua Lege a salarizării creşte salariile din Sănătate; noul Regulament de sporuri scade sporurile, acordate, oricum, pe lângă prevederile din vechile reglementări. Ei bine, ce credeţi că cer sindicaliştii, iar unii ziarişti preiau pe nemestecate? Nu cer modificarea Regulamentului care le scade, ci a Legii care le creşte! Păi nu ar merita ei, uneori, să li se îndeplinească dorinţele şi să se modifice şi Legea în acelaşi fel ca Regulamentul, adică să le scadă şi salariile, aşa cum le-au scăzut sporurile, repet, acordate după ureche?! Ah, de ce le scade Regulamentul sporurile?! Că tot ei sindicaliştii nu au fost de acord cu deja celebra Anexă 10, care le creştea! Acum ar vrea-o înapoi, dar sub alt nume/număr, că să nu se prindă membrii de sindicat şi să îi linşeze! Da’, în schimb, îi păcălesc pe oameni şi îi scot în stradă aiurea, în timp ce, în loc să le rezolve problemele, tot ei sindicaliştii le creează unele suplimentare!”, a scris Cristian Vasilcoiu, consilierul ministrului Muncii, pe Facebook.

Veniturile angajaţilor din sănătate ar putea să nu mai scadă de luna viitoare, spun sindicaliştii după ce au fost la discuţii cu vicepremierul Viorel Ştefan şi cu ministrul Sănăţii, Sorina Pintea, urmând ca pe data de 2 mai să aibă loc o analiză a regulamentului de sporuri împreună cu guvernanţii. Aproximativ 10.000 de angajaţi din sănătate au protestat, joi, în faţa guvernului nemulţumiţi de reducerile salariale cauzate de plafonarea sporurilor.

Cele mai citite

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă