19.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Președintele Iohannis cere identificarea și pedepsirea vinovaților pentru crimele de la Revoluție

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 16 decembrie, un mesaj cu ocazia marcării a 31 de ani de la începerea, la Timișoara, a Revoluției Române din Decembrie 1989.

„Comunismul a fost învins pentru prima dată la Timișoara. Cu convingerea că gloanțele nu pot nimici idealurile și nu pot frânge visurile, sacrificiul timișorenilor a schimbat definitiv cursul istoriei. Un sacrificiu pe care suntem obligați să îl amintim și prețuim și pe care niciunul dintre noi nu trebuie să îl uite vreodată sau să îl pună la îndoială”, a subliniat șeful statului.

Președintele Iohannis a cerut, din nou, să se stabilească vinovații pentru crimele petrecute în zilele Revoluției Române.

„Nu putem permite, la nesfârșit, ca Revoluția Română din Decembrie 1989 să fie umbrită de o rușinoasă neputință a statului. Onorarea memoriei victimelor înseamnă apărarea democrației, a drepturilor și libertăților fundamentale și, cel mai important, identificarea și pedepsirea vinovaților. Părinții, frații, surorile și copiii celor care au murit pe străzile Timișoarei încă așteaptă să se facă dreptate! Avem nevoie de adevăr și dreptate pentru că identitatea noastră națională este inseparabilă de sacrificiul din Decembrie 1989!”, precizează mesajul transmis de șeful statului.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă