Președintele agricultorilor: "Unii primari sunt Dumnezeii Dumnezeilor"

Fermierii au mari probleme cu autorităţile locale, în condiţiile în care unii primari sunt Dumnezeii Dumnezeilor, adică Dumnezeu adevărat joacă la grupa mică în comparaţie cu ei, a declarat preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Laurențiu Baciu.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 23.05.2018 - 15:14

"Cei care sunt de faţă aici au mari probleme cu autorităţile locale. Nu aş vrea să se supere nimeni, dar pe un primar l-am şi prevenit de când am venit: vezi că am să pun problema primarilor doamnei prim-ministru. Sunt localităţi unde primarii sunt Dumnezeii Dumnezeilor, adică Dumnezeu adevărat joacă la grupa mică în comparaţie cu el. Nu au înţeles că păşunile sunt destinate animalelor şi numai deţinătorilor de animale. Nu au înţeles că aceşti amărâţi care lucrează câte 12 -14 ore pe zi în timp de campanie trebuie să nu îşi piardă timpul pe la primării pentru adeverinţe. Sunt localităţi, şi vi le pot exemplifica, în care nu a dat adeverinţă pentru că s-a supărat pe tot satul domnul primar şi domnul secretar. Acei oameni nu şi-au primit banii pe câteva mii de hectare în judeţul Suceava, pentru că nu vrea secretarul. Am luat legătura şi cu doamna prefect de acolo, care mi-a spus: Domnule Baciu nu am ce-i face. Doamna prim-ministru, chiar nu putem în ţara asta? Sunt unii care nu au nicio lege sau au legea lor personală", a spus Baciu.

Acesta a precizat că în alte localităţi primarii dau adeverinţe cu întârziere, pe motiv că aşa spune legea. "O altă speţă de primar inteligent într-un judeţ mai spre est - Botoşani - în care a zis: vrei adeverinţa, când mai erau două zile şi se termina înscrierea, faci şi tu o cerere şi în 30 de zile îţi dau adeverinţa, că aşa prevede legea, pentru că cine a dat aşa a gândit-o, adică să stea pentru o adeverinţă 30 de zile", a adăugat Baciu.

LAPAR, federaţie cu reprezentativitate la nivel naţional a producătorilor agricoli din ţară, organizează miercuri Conferinţa Naţională a Agricultorilor, cu tema 'Agricultura-Prioritate Naţională' eveniment anual, devenit un etalon pentru agricultură şi stabilirea politicilor care vizează acest sector.

Comentarii