Președintele Academiei nu mai vrea la șefia CNATDCU

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) inițiază demersurile privind selecția viitorilor membri CNATDCU (mandatul 2020-2024).

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

18.03.2020 - 12:45

Surse din mediul academic au declarant, pentru “România liberă”, că nu sunt așteptate schimbări majore în structura Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Totuși, președintele Academiei Române, profesorul Ioan Aurel Pop, cel care prezidează și ședințele CNATDCU, a declarant, pentru “România liberă”, că ar dori să o convingă pe ministrul Monica Anisie să găsească o altă persoană pentru conducerea Consiliului.

“Încă nu am avut timp să ajung la minister, fiind blocat la Cluj, din cauza acestei pandemii. Am luat decizia, alături de colegii din Academie, să corespondăm online. Prin tradiție, președintele Academiei Române prezidează și ședințele CNATDCU. Aș dori să o conving pe doamna ministru (n.r. – ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie) să găsească pe altcineva, care să se poată concentra strict pe activitatea CNATDCU. Aș recomanda pe cineva din Academia Română. Nu cred că vor fi schimbări majore, sunt colegi cărora le-a expirat mandatul. Și sunt ceva problem la Comisia de matematică, unde au existat neînțelegeri”, ne-a declarat Ioan Aurel Pop.

Președintele Academiei Române ne-a confirmat faptul că unul dintre posturile vacante este cel care a fost ocupat de Mircea Beuran, anchetat momentan în cazul pacientei arse.

În februarie, a.c., au demisionat în bloc din Comisia de Matematică a CNATDCU șapte din cei 17 membri, invocând nereguli ale conducerii.

În rest, se preconizează continuarea actualii membrii, de exemplu în cazul reprezentanților Universității Politehnica din București.

Este posibil ca actualul reprezentant al Universității din București să nu mai dorească însă un nou mandat.

“Având în vedere faptul că mandatul membrilor comisiilor de specialitate și ai Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) încetează în data de 10 iunie 2020, Ministerul Educației și Cercetării inițiază demersurile pentru selecția viitorilor membri”, a anunțat MEC.

Conform legislației în vigoare, nu sunt eligibili pentru funcția de membru al CNATDCU demnitarii şi membrii structurilor de conducere ale partidelor politice.

Comentarii