12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialPremiile Grammy: Neil Portnow, preşedintele Recording Academy acuzat de sexism

Premiile Grammy: Neil Portnow, preşedintele Recording Academy acuzat de sexism

După ceremonia decernării Premiilor Grammy, organizată duminică la New York, preşedintele Neil Portnow a declarat ”că femeile care au creativitatea în inimă şi suflet şi care vor să fie muzicieni, (…) ingineri, producători şi să facă parte din această industrie la nivel executiv” trebuie să ”mărească ritmul”.

Portnow se referea la faptul că puţine femei au obţinut premii în cadrul galei.

În categoriile principale, în jur de 20, precum cele care se referă la genurile pop, rock, R&B, rap sau muzică country, un singur premiu a fost acordat unei femei sau unei trupe feminine: artista canadiană Alessia Cara, considerată revelaţia anului.

Comentariile lui Neil Portnow au fost intens criticate, în special de cântăreaţa Pink, cunoscută pentru luările sale de poziţie feministe.

”Femeile au mărit ritmul dintotdeauna”, a scris cântăreaţa într-o scrisoare deschisă către Portnow şi postată pe contul său de Twitter.

”Arătăm viitoarei generaţii de femei şi tinere fete, băieţi şi bărbaţi ce înseamnă să fii egal şi echitabil”, a concluzionat artista.

Cea de-a 60-a ediţie a Premiilor Grammy a fost actul de naştere al unei mişcări care doreşte să promoveze mai mult femeile în industria muzicală.

Cântăreţele Lady Gaga, Janelle Monae, Kesha, Cyndi Lauper şi Camila Cabello şi-au demonstrat angajamentul în favoarea acestei evoluţii în timpul ceremoniei.

După Pink, cântăreaţa Kelly Clarkson l-a etichetat pe Neil Portnow ca un ”suflet confuz”, îndemnându-l, cu umor, să-i asculte noul album ”Meaning of Life”, lansat anul trecut la 20 octombrie.

Cunoscută pentru hitul său ”A Thousand Miles”, Vanessa Carlton a îndemnat internauţii să semneze o petiţie prin care se cere demisia preşedintelui principalei organizaţii profesionale muzicale din Statele Unite.

Miercuri, în jurul orei 21.00 GMT, petiţia se apropia de pragul de 10.000 de semnături stabilit de iniţiatori.

Cântăreaţa Lorde, nominalizată la categoria albumul anului, a plătit o pagină întreagă în ediţia de miercuri a cotidianului neozeelandez The New Zealand Herald pentru a mulţumi publicului.

”Mulţumesc pentru faptul că aveţi încredere în muzicieni”, a scris tânără artistă de 21 de ani. ”Aţi creat un precedent minunat!”.

 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă