3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialPremierul Tudose, după ultimele atacuri asupra polițiștilor: Lucrurile sunt scăpate de sub...

Premierul Tudose, după ultimele atacuri asupra polițiștilor: Lucrurile sunt scăpate de sub control

Șeful Guvernului a precizat însă că bugetul MAI pentru anul 2018 a crescut pentru a asigura resursa umană.

Premierul a anunțat că a discutat cu ministrul Carmen Dan despre cazurile poliţiştilor atacaţi în misiuni.

“Am aflat că poliţistul din Iaşi e un pic mai bine, îi trebuie un medicament care înţeleg că nu prea se găseşte. Lucrurile, dupa părerea mea, sunt scăpate de sub control. În niciun stat nu poţi să sari cu sabia la un poliţist şi, eventual, să mai şi povesteşti după aia. Soluţia este cea pe care am început deja să o implementăm. Ştiţi că miercurea trecută am avut în primă lectură inclusiv statutul poliţistului, tot ce înseamnă ultraj şi atac efectiv armat la poliţist – să nu mai fie tratat cu aşa uşurintă. (..) Lucrurile s-au agravat în timp şi în ceea ce priveşte dotarea şi în ce priveşte numărul de poliţişti. Am găsit măsuri şi, dupa cum aţi văzut propunerea de buget, bugetul ministerul de interne este foarte mare, foarte mult crescut, tocmai în acest sens, pentru a asigura necesarul de personal”, a declarat Mihai Tudose.

În ceea ce priveşte prevederile privind infracţiunea de ultraj, premierul a precizat: “Mi s-a spus că…să vorbesc şi cu ministrul justiţiei. Nu este posibil ca un om să fie în legitimă apărare, apoi să stea în procese patru ani, cinci ani tot el. Ca nu şi-a apărat decât viaţa în misiune”.

 
Precizările au fost făcute în contextul în care, vineri seara, un poliţişt a ucis un bărbat care l-ar fi agresat. În urmă cu câteva zile, un alt angajat al Poliţiei Române a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost rănit cu o sabie în timpul unor percheziţii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă