10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Premierul interimar Fifor coordonează comandamentul de iarnă. Care sunt primele măsuri

Șeful interimar al Guvernului, ministrul Mihai Fifor, conduce, joi, ședința comandamentului de iarnă, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Educației, Liviu Pop, și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor au raportat situația din domeniile pe care le coordonează.

Mihai Fifor a anunţat joi că, din cauza condiţiilor nefavorabile, s-a intervenit operativ pe tot parcursul nopţii pentru ca traficul să nu fie blocat.

„S-a intervenit în mod operativ pe tot parcursul nopţii pentru ca traficul să nu fie blocat. Au fost câteva situaţii într-adevăr un pic mai complicate, dar aceste situaţii au fost rezolvate, zic eu, în mod extrem de operativ. Am solicitat tuturor colegilor miniştri implicaţi în operaţiunea aceasta să intervină şi să fie pregătiţi în orice moment”, a declarat Fifor, la videoconferinţa cu prefecţii din judeţele afectate de fenomenele meteorologice extreme, la sediul MAI.

El a precizat că, în prezent, nu există „blocaje semnificative” pe drumuri.

„Faptul că nu avem blocaje semnificative la ora aceasta demonstrează că fiecare instituţie în parte a înţeles să îşi facă datoria şi continuă să îşi facă datoria. S-a ţinut legătura în mod operativ cu prefecţii în fiecare judeţ afectat şi pot spune că, repet, cu câteva mici excepţii, nu avem situaţii deosebite”, a spus Fifor.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă