3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialPremierul interimar Fifor coordonează comandamentul de iarnă. Care sunt primele măsuri

Premierul interimar Fifor coordonează comandamentul de iarnă. Care sunt primele măsuri

Șeful interimar al Guvernului, ministrul Mihai Fifor, conduce, joi, ședința comandamentului de iarnă, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Educației, Liviu Pop, și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor au raportat situația din domeniile pe care le coordonează.

Mihai Fifor a anunţat joi că, din cauza condiţiilor nefavorabile, s-a intervenit operativ pe tot parcursul nopţii pentru ca traficul să nu fie blocat.

“S-a intervenit în mod operativ pe tot parcursul nopţii pentru ca traficul să nu fie blocat. Au fost câteva situaţii într-adevăr un pic mai complicate, dar aceste situaţii au fost rezolvate, zic eu, în mod extrem de operativ. Am solicitat tuturor colegilor miniştri implicaţi în operaţiunea aceasta să intervină şi să fie pregătiţi în orice moment”, a declarat Fifor, la videoconferinţa cu prefecţii din judeţele afectate de fenomenele meteorologice extreme, la sediul MAI.

El a precizat că, în prezent, nu există “blocaje semnificative” pe drumuri.

“Faptul că nu avem blocaje semnificative la ora aceasta demonstrează că fiecare instituţie în parte a înţeles să îşi facă datoria şi continuă să îşi facă datoria. S-a ţinut legătura în mod operativ cu prefecţii în fiecare judeţ afectat şi pot spune că, repet, cu câteva mici excepţii, nu avem situaţii deosebite”, a spus Fifor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă