13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialPremiantă cu aur la Olimpiadă Internaţională de Geografie: Rămân în România

Premiantă cu aur la Olimpiadă Internaţională de Geografie: Rămân în România

Bianca Solomon este elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iaşi. Tânăra a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie care s-a desfăşurat în august în Canada. Eleva spune că a ajuns să facă performanţă în domeniul Geografie din pasiune.

“Eu şi colegii mei am avut o performanţă deosebită. (…) Echipa noastră a luat locul 3 pe naţiuni şi este o mândrie de nedescris. (…) Au fost ani de muncă şi pasiune. Aş spune că pasiunea este pe primul loc, pentru că pasiunea te face să depui efort pentru ce simţi că este visul tău. Este un sentiment frumos că-mi pot reprezenta ţara şi comunitatea”, a spus Bianca Solomon.

Tânăra spune că îşi doreşte să participe şi anul viitor la olimpiada internaţională, astfel se pregăteşte de pe acum pentru a se menţine în top.

“În viitor mă văd în acest domeniu, poate chiar profesoară de Geografie, profesor universitar, şi mi-aş dori să rămân în România pentru că aici este locul meu”, a adăugat tânăra.

Cozma Tudor este absolvent al Colegiului Naţional Emil Racoviţă din Iaşi, iar în 2018 a participat la Olimpiada Internaţională de Chimie unde a obţinut medalia de argint şi medalia de aur la Olimpiada Internaţională Mendeleev. Tânărul spune că succesul său se datorează multor ani de studii.

“Cred că premiiile sunt rezultatele muncii începând cu clasa a VII-a de când am cunoscut chimia şi de atunci mi-am dorit să ajung să particip la olimpiade. (…) Am reuşit să fac loc în activitatea de studiu şi pasiunilor pe care le am, dar mai greu, pentru că am muncit şi am studiat mult”, a spus, pentru MEDIAFAX, Cozma Todor.

Laureatul spune că i-a plăcut chimia datorită mamei lui care este profesoară de chimie, iar astfel a îndrăgit materia încă de mic. Tânărul spune că vrea să rămână în ţară, pentru că în România sunt multe oportunităţi.

“Nu pe domeniul chimiei, în viitor mă văd domeniul medicinei. Acum sunt student la Universitatea de Medicină din Iaşi şi vreau să rămân în România”, a spus Cozma Tudor.

Andrei Vărmăşanu este laureat al Olimpiadei Internaţionale a elenismului unde a obţinut locul III. Tânărul spune că succesul se datorează faptului că a avut un profesor bun care a lucrat cu el, iar acest premiu îi confirmă că nu a muncit în zadar.

“Sunt emoţii de nedescris pe care, cred eu, le trăieşti odată în viaţă. Această experienţă mă determină ca şi anul viitor să particip la concurs, dar să fiu mai bun”, a spus, pentru Mediafax, Andrei Vărmăşanu.

Ministerul Educaţiei Naţionale a premiat, joi, câştigătorii a 255 de distincţii (61 de medalii de aur şi premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint şi premii II, 65 de medalii de bronz şi premii III şi 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori).

De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit, precum şi şcolile din care provin laureaţii.

Potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaţionale au următoarele cuantumuri: 12.545 lei – premiul I absolut (obţinut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă